Ακυρώθηκε συνάντηση Ταλάτ-Παπαδόπουλου

default image

Ακυρώθηκε συνάντηση Παπαδόπουλου-Ταλάτ, λόγω διαμαρτυρίας της Κυπριακής κυβέρνησης, για αγώνα ανάμεσα σε αγγλική και τουρκοκυπριακή ομάδα.

Δεν καθορίστηκε τελικά ημερομηνία για την πραγματοποίηση κοινής συνάντησης του προέδρου Παπαδόπουλου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με στόχο την εφαρμογή της συμφωνίας τη 8ης Ιουλίου 2006. 

Τη συνάντηση είχε προτείνει ο πρόεδρος Παπαδόπουλος και αρχικά είχε γίνει αποδεκτή από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Ο καθορισμός της ημερομηνίας αναμενόταν να γίνει στην απογευματινή συνάντηση των εκπροσώπων των δύο ηγετών, Τάσου Τζιωνή και Ρασίντ Περτέβ με τον ειδικό αντιπρόσωπο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Μάικ Μόλερ.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βασίλης Πάλμας, δήλωσε απόψε ότι η ημερομηνία της κοινής συνάντησης Παπαδόπουλου -Ταλάτ δεν καθορίστηκε, γιατί ο Τουρκοκύπριος εκπρόσωπος Ρασίντ Περτέβ πρόταξε τη θέση ότι η συνάντηση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, λόγω της ματαίωσης του φιλικού αγώνα μεταξύ της Τουρκοκυπριακής ομάδας Τσετίνκαγια και της αγγλικής Λούτον, που επρόκειτο να γίνει χθες στα κατεχόμενα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε τον ισχυρισμό της Τουρκοκυπριακής πλευράς ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνα ματαιώθηκε με παρέμβαση της Κυπριακής κυβέρνησης.

 “‘Ελπίζουμε ότι ο κ. Ταλάτ θα κάνει δεύτερες σκέψεις για να γίνει η συνάντηση και να ξεκινήσει η διαδικασία της 8ης Ιουλίου”, κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα