Ακυρώθηκε η συναυλία των U2. Πανικός από ένοπλο

Ακυρώθηκε η συναυλία των U2. Πανικός από ένοπλο

Η αστυνομία της Στοκχόλμης αποφάσισε να ακυρώσει τη χθεσινή συναυλία των U2 στην αίθουσα Globe Arena, όταν συνέλαβαν άνδρα που προσπαθούσε να μπει οπλισμένος, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της συναυλίας

Η συναυλία που θα έδιναν χθες το βράδυ οι U2 στην αίθουσα Globe Arena της Στοκχόλμης ακυρώθηκε, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι μεταξύ του πλήθους βρισκόταν και ένας άνδρας που ήταν οπλισμένος, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Λίγο πριν από την ώρα που προβλεπόταν να αρχίσει η συναυλία, στις 20:15 τοπική ώρα (21:15 ώρα Ελλάδος) η ασφάλεια απομάκρυνε τον κόσμο από την Globe Arena, το μεγαλύτερο κυκλικό κτίριο στον κόσμο, και χιλιάδες θαυμαστές του διάσημου ιρλανδικού συγκροτήματος αναγκάστηκαν να περιμένουν για ώρες προτού μάθουν τελικά τι θα γίνει.

Η εταιρεία που διοργανώνει την παγκόσμια περιοδεία των U2, Live Nation, αναφέρθηκε αρχικά σε ένα τεχνικό πρόβλημα. Ωστόσο η αστυνομία ανακοίνωσε αργότερα ότι ξεκίνησε έρευνα για "παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα Aftonbladet, το προσωπικό της ασφάλειας επέτρεψε να περάσει μέσα στην αίθουσα ένας άνδρας που ήταν οπλισμένος με ένα πιστόλι και δήλωνε ότι είναι αστυνομικός. "Ξέχασα να το αφήσω στη δουλειά", είπε για το όπλο του.

Όταν ειδοποιήθηκαν, οι διοργανωτές και η αστυνομία αποφάσισαν να απομακρύνουν τον κόσμο από την αίθουσα για να "πραγματοποιήσουν μια έρευνα", σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Ο ύποπτος δεν είχε εντοπιστεί μέχρι σήμερα το πρωί.

Οι θεατές έκαναν υπομονή ως τις 23:00 τοπική ώρα όταν ενημερώθηκαν ότι η συναυλία για την οποία κάποιοι είχαν έρθει από τη Νορβηγία, ακόμη και από τη Γαλλία, δεν θα γινόταν τελικά.

"Μείναμε για τρεις ώρες και περιμέναμε χωρίς να ξέρουμε τι συμβαίνει. Μας είπαν ότι υπήρχε ένα τεχνικό πρόβλημα στην είσοδο και ότι θα λυνόταν γρήγορα", δήλωσε η Σοφία Χαρτζ, η οποία είχε ταξιδέψει για πέντε ώρες οδικώς από το Κάλμαρ, στο νότιο τμήμα της χώρας, για να δει τον Μπόνο και το αγαπημένο της συγκρότημα.

Στην ιστοσελίδα τους, οι U2 εξέφρασαν τη λύπη τους "για ένα πρόβλημα στην ασφάλεια". Η συναυλία ακυρώθηκε και μετατέθηκε για αύριο, Τρίτη, το βράδυ.

Το διάσημο γκρουπ θα βρεθεί εξάλλου στις 10, 11, 14 και 15 Νοεμβρίου στην αίθουσα Bercy του Παρισιού προτού ολοκληρώσει την περιοδεία του "Innocence + Experience Tour 2015" στο Μπέλφαστ και το Δουβλίνο.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network