Αμερικανικές εκλογές: Με διαφορά στήθους για το τρίτο ντιμπέιτ

Αμερικανικές εκλογές: Με διαφορά στήθους για το τρίτο ντιμπέιτ

Η εξωτερική πολιτική θέμα της τρίτης τηλεμαχίας στην Μπόκα Ράτον της Φλόριντα. Αναμένεται επίθεση του Ρόμνεϊ για την επίθεση στη Βαγδάτη. Στα ατού του Ομπάμα ο θάνατος Μπιν Λάντεν

Στην τελική ευθεία δύο εβδομάδες πριν από τις  προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου oι δύο προεδρικοί υποψήφιοι, Μπαράκ Ομπάμα και ο  Μιτ Ρόμνεϊ θα βρεθούν αντιμέτωποι για τρίτη φορά,σήμερα Δευτέρα, σε τηλεμαχία με θέμα την εξωτερική πολιτική.

Οι δημοσκοπήσεις θέλουν τον Ομπάμα να προηγείται του αντιπάλου του στην προτίμηση των ψηφοφόρων ως προς το ποιος υποψήφιος θα τα πάει καλύτερα στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Αναμένεται ο Ρόμνεϊ να χρησιμοποιήσει την τετ α τετ συνάντηση στην Μπόκα Ράτον της Φλόριντα, με στόχο να υπονομεύσει τη δύναμη του προέδρου Ομπάμα.

Μέχρι στιγμής 41 από τις 50 πολιτείες φαίνεται να έχουν ήδη αποφασίσει , ενώ οι υποψήφιοι ουσιαστικά μάχονται για να νικήσουν τις εναπομείνασες εννέα πολιτείες.

Όπως δείχνει δημοσκόπηση του περιοδικού Wall Street Journal, οι δύο υποψήφιοι φαίνονται να έχουν διαφορά στήθους συγκεντρώνοντας και οι δύο περίπου 47% της αμερικανικής ψήφου.

Ο Ομπάμα πέρασε το σαββατοκύριακος με προπαρασκευαστική συνοδεία με στόχο την προετοιμασία του για την τηλεμαχία, ενώ ο Ρόμνεϊ φαίνεται να προετοιμάζεται στην Φλόριντα.

Ο Ομπάμα φαίνεται να χαίρει θετικής αντιμετώπισης από τον αμερικανικό λαό όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική , ιδιαίτερως ύστερα από την είδηση του θανάτου του Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν. Μοναδική "τρύπα" στην εξωτερική πολιτική η πολυσυζητημένη επίθεση της Βεγκάζης.

Αγκάθι στην προεκλογική εκστρατεία των δύο υποψηφίων και το σύστημα της Υγείας και των ασφαλίσεων.

Στην επίθεση Ομπάμα κατά Ρόμνεϊ προστίθεται η αβεβαιότητα του τι θα κάνει ο Ρόμνεϊ σε περίπτωση εκλογής του, καθώς όπως αναφέρεται έχει αλλάξει τη θέση του σε πολλά ζητήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο Ομπάμα στο 2ο ντιμπέιτ

Προβάδισμα Ρόμνεϊ στην τηλεμαχία, διαξιφισμοί για την φορολογία και υγειονομική περίθαλψη

Obama, Romney expected to have spirited third debate

SHARE:

24Media Network