Αμετανόητες οι ΗΠΑ

default image

Οι ΗΠΑ απέρριψαν μια προωθούμενη από την Ευρώπη πρόταση για την αντιμετώπιση των αλλαγών στο παγκόσμιο κλίμα

 Οι ΗΠΑ απέρριψαν μια προωθούμενη από την Ευρώπη πρόταση για την αντιμετώπιση των αλλαγών στο παγκόσμιο κλίμα μέσω περιορισμών των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακος. Οι περιορισμοί ήταν στα πρότυπα της συνθήκης του Κιότο, μια συνθήκη που οι ΗΠΑ αρνούνται πεισματικά να αποδεχθούν.

Δεν αποδεχόμαστε τις διαπραγματεύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακος“, δήλωσε η εκπρόσωπος Ντέινα Περίνο, καθώς ο πρόεδρος Μπούς προετοιμάζεται για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G8 στην Γερμανία στην οποία θα κυριαρχήσει το ζήτημα του πως να μειωθεί η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Έτσι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να βαδίζουν σε ένα μοναχικό δρόμο, προτάσσοντας τα συμφέροντα των βιομηχανιών τους και αδιαφορώντας για τις συνέπειες των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Μάλιστα, οι αμερικανικές βιομηχανίες έχουν προσλάβει επικοινωνιολόγους και διαφημιστές ώστε να υποβαθμίσουν τις μελέτες και τις έρευνες που αποδεικνύουν ότι η ασύδοτη συμπεριφορά τους συμβάλλει στο φιανόμενο του θερμοκηπίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα