Αναστασιάδης σε Λουτ: Η παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ, δεν επιτρέπει επανέναρξη του διαλόγου

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης MOTIONTEAM

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, τόνισε παράλληλα ότι οι κινήσεις της Τουρκίας δεν βοηθούν ούτε στην δημιουργία κατάλληλου κλίματος.

Η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ ούτε βοηθά στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος, ούτε και επιτρέπει την επανέναρξη διαλόγου, ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στην Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν χθες βράδυ, όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο κ. Προδρόμου είπε, σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παράλληλα μετέφερε για πολλοστή φορά στην κ. Λουτ την ετοιμότητα της ε/κ πλευράς να συμμετάσχει σε ένα νέο κύκλο συνομιλιών για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού. Από την πλευρά της, σημείωσε ο κ. Προδρόμου, η κ. Λουτ ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι παραμένει αποφασισμένη, στη βάση της εντολής του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ, να εργαστεί για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την επανέναρξη του διαλόγου.

Ερωτηθείς αν η κ. Λουτ ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν θα επανέλθει στο νησί, ο κ. Προδρόμου απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας πως η κ. Λουτ έχει επαναβεβαιώσει για την αποφασιστικότητά της να κινηθεί με βάση τις οδηγίες του Γενικού Γραμματέα.

ADVERTISING
Πηγή: 

ΚΥΠΕ, politis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος, ΑΟΖ, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποστολάκης: "Επιδιώκουμε την ειρήνη, αλλά διαφυλάσσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα"

Ρήγας για τις τουρκικές προκλήσεις: Θα υπάρξει απάντηση με όλους τους τρόπους αν χρειαστεί

Κύπρος: Διάβημα ΥΠΕΞ και επιστολή Προέδρου στη Μέι για την κυπριακή ΑΟΖ

Την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό "ψήνει" η Λουτ

SHARE:

24Media Network