Άνδρας προσπάθησε ν’ ανέβει στο τζιπ του Πάπα

default image

Ενας άνδρας προσπάθησε να πηδήξει στο ανοικτό λευκό τζίπ που μετέφερε τον πάπα Βενέδικτο 16ο γύρω από την πλατεία του Αγίου Πέτρου

 Αναστάτωση προκλήθηκε τη Τετάρτη στο Βατικανό όταν ένας άνδρας επιχείρησε να πηδήξει στο ανοικτό λευκό τζιπ που μετέφερε τον Πάπα γύρω από την πλατεία του Αγίου Πέτρου.  Ο άνδρας, ο οποίος είναι Γερμανός και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, κατόρθωσε να αιφνιδιάσει και να πλησιάσει στο ένα μέτρο τον ποντίφικα. Πρόκειται για την πρώτη σοβαρή παραβίαση των μέτρων ασφαλείας στο Βατικανό σε σχέση με τον Πάπα Βενέδικτο από τον Απρίλιο του 2005, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με πηγές του Βατικανού, ο άνδρας ήταν άοπλος και στόχος του ήταν, όχι να βλάψει τον Πάπα, αλλά απλώς να τραβήξει πάνω του την προσοχή. Ο Πάπας Βενέδικτος , ήταν όρθιος στο ανοικτό τζιπ και κοιτούσε προς τα αριστερά το πλήθος, έτσι δεν αντιλήφθηκε τον άνδρα που προσπάθησε να ανέβει στο αυτοκίνητο. Το επεισόδιο διήρκεσε περί τα 15 δευτερόλεπτα. Ο Γερμανός, αφού ανακρίθηκε από δικαστή του Βατικανού, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική της Ιταλίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα