Ανησυχία από τις ανακοινώσεις των Τούρκων για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Στιγμιότυπο από στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας
Στιγμιότυπο από στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας AP

Ενδεικτικό της εγρήγορσης που υπάρχει στην Αθήνα είναι το γεγονός ότι ο Στόλος θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες τρεις διαδοχικές ασκήσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν λίγες ημέρες πριν την μεγάλη διακλαδική άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ.

Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από το καθεστώς Ερντογάν και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες Καμμένου-Ακάρ, μπορεί να ΄χουν δημιουργήσει ένα κλίμα "χαλάρωσης" στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που όμως δεν προκαλεί κανένα εφησυχασμό στην Αθήνα. Αντιθέτως, υπάρχει ανησυχία από τις ανακοινώσεις που Τούρκοι υπουργοί και αξιωματούχοι έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα και με τις οποίες προαναγγέλλουν "γεωτρήσει στη Μεσόγειο" τις επόμενες εβδομάδες!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Militaire.gr , ενδεικτικό της εγρήγορσης που υπάρχει στην Αθήνα είναι το γεγονός ότι ο Στόλος θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες τρεις διαδοχικές ασκήσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν λίγες ημέρες πριν την 5η Οκτωβρίου, όταν και αρχίζει η μεγάλη διακλαδική άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με αφορμή τις ασκήσεις, ο ελληνικός Στόλος θα βρίσκεται ανεπτυγμένος στο Αιγαίο.

ADVERTISING

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στον Στρατό Ξηράς. Η σύλληψη των δύο Τούρκων στρατιωτικών οφείλεται και στα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στον Έβρο, με ενίσχυση των περιπόλων σ΄ ολόκληρη τη μεθοριακή γραμμή.

Στην ΠΑ η συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο την διατηρεί έτσι κι αλλιώς πάντα σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας. Χθες έγιναν 43 παραβιάσεις στο Αιγαίο και το εντυπωσιακό στοιχείο ήταν ότι σε μία απ΄ αυτές συμμετείχε και εκπαιδευτικό αεροσκάφος των Τούρκων.

Η συμπεριφορά της Τουρκίας με δεδομένη την εσωτερική της κατάσταση δεν μπορεί να προβλεφθεί και γι΄ αυτό η Αθήνα προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο. Οι ανακοινώσεις των Τούρκων για γεωτρήσεις στην περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου είναι μια ένδειξη ότι το προσεχές διάστημα η ένταση στην περιοχή μπορεί να κλιμακωθεί.

Διαβάστε ακόμη στο militaire.gr:

Μπαράζ παραβιάσεων και με τουρκικό εκπαιδευτικό

Εξομοιωτής του F-35 στη ΔΕΘ! Οι εντυπώσεις από την εικονική πτήση

Η “άπιστη Σμύρνη”, νύφη της φωτιάς! Ένα κείμενο για την καταστροφή της

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Ερντογάν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σαμπάχ: Ομάδα 200 Ελλήνων και Αμερικανών πρακτόρων φυλάνε τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Οι ΗΠΑ "μετακομίζουν" στρατιωτικά στην Ελλάδα

Ο Ερντογάν "παίζει" με τα νεύρα των ΗΠΑ! Κατασκευάζει εγκαταστάσεις για S-400

SHARE:

24Media Network