Αντίδραση Χεζμπολάχ στη σύσταση ειδικού δικαστηρίου

default image

Παράνομη και αθέμιτη θεωρεί η Χεζμπολάχ την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου για τη δολοφονία του Ραφίκ Χαρίρι

Παράνομη και αθέμιτη θεωρεί η Χεζμπολάχ την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου για τη δολοφονία του Ραφίκ Χαρίρι. Η σιιτική οργάνωση, σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει την σύσταση ειδικού δικαστηρίου ως “παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου”.

“Η απόφαση αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου και επιθετική ανάμιξη στις εσωτερικές του υποθέσεις. Είναι μια παραβίαση των διεθνών κανονισμών και του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Όλες οι παραβάσεις αυτές κάνουν την απόφαση παράνομη τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο” αναφέρει η Χεζμπολάχ σε ανακοίνωση της.

Είναι φυσικό να υπάρχει καχυποψία από την πλευρά της Χεζμπολάχ, καθώς πίσω από την πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών, η σιιτική οργάνωση διαβλέπει ένα ακόμη σχέδιο των ΗΠΑ, για να καταδιώξουν τους εχθρούς τους στην περιοχή. Απ’ την άλλη είναι εξίσου σημαντικό να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μανουσέρ Μοτακί(χώρες που συμμερίζονται τις απόψεις της Χεζμπολάχ) συζήτησαν για την “ανάγκη αντιμετώπισης των αμερικανικών ηγεμονικών σχεδίων στην περιοχή” ειδικότερα “στο Ιράκ, στα Παλαιστινιακά Εδάφη και στον Λίβανο”. Είναι φανερό, πως  η υλοποίηση της σύστασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, κάθε άλλο παρά εύκολη, θα πρέπει να θεωρείται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα