Απειλή εκτέλεσης από τους Ταλιμπάν

default image

Οι Ταλιμπάν απειλούν ότι θα εκτελέσουν μερικούς από τους 23 νοτιοκορεάτες ομήρους, αν δεν απελευθερωθούν κρατούμενοι των αφγανικών αρχών

Οι Ταλιμπάν απειλούν να σκοτώσουν μερικούς από τους 23 νοτιοκορεάτες ομήρους, αν οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή τους με κρατούμενους από τις αφγανικές αρχές, δεν προχωρήσουν.

“Δώσαμε έναν κατάλογο με οκτώ ονόματα κρατουμένων για την ανταλλαγή, αλλά η κυβέρνηση της Καμπούλ τον αντιμετωπίζει με αδιοφορία”, τόνισε ο εκπρόσωπος των ταλιμπάν Γιουσούφ Αχμάντι. “Το τελεσίγραφο έχει λήξει από χθες. Αν δεν υπάρξει εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις θα αρχίσουμε να τους σκοτώνουμε από σήμερα στις 14:00 (12:30 ώρα Ελλάδας)”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Εν τω μεταξύ, εκφράζονται φόβοι ότι ένας γερμανός δημοσιογράφος και ο αφγανός διερμηνέας του,  απήχθησαν στην επαρχία Κουνάρ του ανατολικού Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη τοπικός αξιωματούχος. Οι δυο άντρες προσπαθούσαν να φτάσουν σε χωριό της περιοχής όπου πριν από δύο εβδομάδες είχαν χάσει τη ζωή τους άμαχοι από ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς, διευκρίνισε ο Σαχ Ουάσι Μανγκάλ.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα