Απελευθέρωση Ιταλού ιερέα

default image

Ένας Ιταλός ιερέας που είχε απαχθεί στις Φιλιππίνες τον περασμένο μήνα αφέθηκε ελεύθερος, όπως ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι.

Ο πατέρας Τζιανκάρλο Μπόσι απελευθερώθηκε. Ένα αυτοκίνητο τον μεταφέρει σε αστυνομικό τμήμα των Φιλιππίνων“, είπε ο Πρόντι σε αιφνιδιαστική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός διέκοψε τις συνομιλίες που είχε για το θέμα των συντάξεων για να προβεί στην ανακοίνωση αυτή. “Είμαι συγκινημένος και χαρούμενος. Σήμερα ήταν τα γενέθλια της μητέρας του, μια ευτυχής σύμπτωση”, πρόσθεσε.

Ο 57χρονος Μπόσι, ιεραπόστολος στο Ποντιφικικό Ινστιτούτο Ξένων Αποστολών, είχε απαχθεί στις 10 Ιουνίου από ενόπλους κοντά την εκκλησία όπου λειτουργούσε, σε ένα παραλιακό χωριό της επαρχίας Ζαμποάνγκα Σιμπουγκάι, στο νησί Μιντανάο.

Οι στρατιωτικές αρχές των Φιλιππίνων πιστεύουν ότι πίσω από την απαγωγή κρύβεται ένα παρακλάδι της μουσουλμανικής οργάνωσης Ισλαμικό Μέτωπο Απελευθέρωσης Μόρο (MILF). Την περασμένη εβδομάδα τουλάχιστον 14 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τους αντάρτες της MILF όταν αποβιβάστηκαν στο νησί Μπασιλάν μετά από πληροφορίες ότι ο ιερέας κρατείτο στην περιοχή αυτή.

(Πήγη: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα