Απολύθηκε ο επικεφαλής της ασφάλειας του Νίκολα Γκρούεφσκι

Macedonia's Prime Minister Nikola Gruevski listens to questions during a news conference after the annual Prime Ministers Meeting for "Stability in South Eastern Europe in the 21st Century" in Salzburg July 27, 2008. REUTERS/Leonhard Foeger  (AUSTRIA)
Macedonia's Prime Minister Nikola Gruevski listens to questions during a news conference after the annual Prime Ministers Meeting for "Stability in South Eastern Europe in the 21st Century" in Salzburg July 27, 2008. REUTERS/Leonhard Foeger (AUSTRIA) REUTERS

Το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ επιβεβαίωσε ότι ο Ντέγιαν Μίτροφσκι-Ούρκο, επικεφαλής της ασφάλειας του πρωθυπουργού της χώρας, απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ντνέβνικ (Dnevnik), o Ντέγιαν Μίτροφσκι-Ούρκο απομακρύνθηκε από επικεφαλής της ασφάλειας του Νίκολα Γκρούεφσκι, λόγω πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων του.

Ο επικεφαλής της ασφάλειας του κ. Γκρούεφσκι υπηρετεί στο υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται και η αστυνομία της χώρας) ως υπεύθυνος για την ασφάλεια του πρωθυπουργού της χώρας.

Ο Ούρκο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα γνωστός στα Σκόπια, ήταν επικεφαλής της ασφάλειας του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ τα τελευταία οχτώ χρόνια, από τότε δηλαδή που ο κ. Γκρούεφσκι ανήλθε στον πρωθυπουργικό θώκο, το 2006. Είναι αθλητής του κικ-μποξ, ενώ όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων διατηρούσε ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network