Αποσύρθηκε ως ρατσιστική η αφίσα του φιλμ "12 χρόνια σκλάβος" στην Ιταλία

Αποσύρθηκε ως ρατσιστική η αφίσα του φιλμ "12 χρόνια σκλάβος" στην Ιταλία

Στην αφίσα πρωταγωνιστεί το πρόσωπο του Μπραντ Πιτ και όχι του πραγματικού πρωταγωνιστή της, Τσιούετελ Έτζιοφορ

Την απόσυρση της αφίσας για την ταινία «12 χρόνια σκλάβος» από τους ιταλικούς κινηματογράφους ζήτησε το αμερικανικό κινηματογραφικό στούντιο Lionsgate καθώς από πολλούς θεωρήθηκε ρατσιστική.

Στην αφίσα κυριαρχεί το πρόσωπο του διάσημου ηθοποιού Μπράντ Πιτ, και σε πολύ μικρό χώρο κάτω δεξιά διακρίνεται η φιγούρα του αφροαμερικανού ηθοποιού Τσιούετελ Eτζιοφορ, που όμως είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας, το πρόσωπο που εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε σκηνή.

Αποσύρθηκε ως ρατσιστική η αφίσα του φιλμ

Ο Μπράντ Πιτ αντιθέτως έχει ένα πολύ μικρό ρόλο στο φιλμ. Σε αντίθεση με την ιταλική διαφημιστική αφίσα της ταινίας στην "αδελφή" αφίσα στις Ηνωμένες Πολιτείες εμφανίζεται μόνο ο Τσιούετελ Ετζιοφορ, να καταλαμβάνει όλον το διαφημιστικό χώρο.

Πολλοί παρατηρητές θεωρούν ότι η εταιρεία διανομής ταινιών στη Ιταλία, BMI , με αυτή την αφίσα απλώς προσπαθεί να προσελκύσει το κινηματογραφικό κοινό προβάλλοντας πιο γνωστούς ηθοποιούς από τον Τσιούετελ Έτζιοφορ όπως ο Μπράντ Πιτ, αλλά υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν την αφίσα προϊόν ρατσιστικής προσέγγισης.

Το κινηματογραφικό στούντιο Lionsgate δεν αναφέρει στο αίτημα απόσυρσης της αφίσας τις κατηγορίες του ρατσισμού, υποστηρίζοντας μόνο νομικούς λόγους.

SHARE:

24Media Network