Αψιμαχίες Τούρκων με Κούρδους στην ανατολική Τουρκία

default image

Δύο κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν και 8 τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν στη νοτιοανατολικό Τουρκία

Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, Γιασάρ Μπουγιούκανιτ, ακολούθησαν την Παρασκευή, συγκρούσεις μεταξύ Τούρκων και Κούρδων στην ανατολική Τουρκία.  Δύο αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK)  έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ενώ  8 Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν στην επαρχία Τούντζελι που τελευταία είναι θέατρο πολλών συγκρούσεων. οι οκτώ στρατιώτες τραυματίστηκαν από  έκρηξη βόμβας την ώρα που περνούσε το αυτοκίνητό τους στην επαρχία Σιρνάκ, στα σύνορα Ιράκ και Συρία. Σύμφωνα με τοπικές πηγές,  οι δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Από το 1984, που άρχισε τη δράση του το PKK, πάνω από 37.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Το βέβαιο είναι ότι θα έχουμε ένα “θερμό” Καλοκαίρι στη νοτιοανατολική Τουρκία. Η πρόθεση της γείτονος να εισβάλει στο βόρειο Ιράκ είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, ενώ από την άλλη οι Κούρδοι θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο την πιθανότητα να ιδρυθεί κουρδικό κράτος. Ο πόλεμος μεταξύ Τουρκίας , PKK και Κούρδων του Ιράκ δυστυχώς μοιάζει αναπόφευκτος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα