Αρχισαν τις γεωτρήσεις οι Τούρκοι που αγόρασαν και τρίτο γεωτρύπανο

Αρχισαν τις γεωτρήσεις οι Τούρκοι που αγόρασαν και τρίτο γεωτρύπανο
Το Γιαβούζ. AP

Γιαβούζ και Φατίχ έπιασαν δουλειά κάνοντας γεωτρήσεις σε επιλεγμένες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου. Αγοράστηκε, εν τω μεταξύ, και νέο γεωτρύπανο.

Τις γεωτρήσεις στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου άρχισε η Τουρκία με τα γνωστά πλέον σκάφη Γιαβούζ και Φατίχ.

Οπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα “Σαμπάχ” πρόκειται για τις πρώτες δύο σχετικές δραστηριότητες από τις πέντε που έχει προγραμματίσει η Τουρκία μέσα στο έτος στο πλαίσιο της γνωστής, εδώ και καιρό, προσπάθεια, της Αγκυρας να εδραιώσει το ρόλο της ως μεγάλης δύναμης στην ευρύτερη περιοχή.

Το σκάφος Φατίχ “τρυπάει”, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι στα ανοιχτά της επαρχίας Μερσίν και οι σχετικές δραστηριότητές του θα συνεχιστούν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις 10 Απριλίου.

Μεγαλύτερη ανησυχία σε Ελλάδα και Κύπρο μάλλον προκαλεί το Γιαβούζ που επιχειρεί στα ανοιχτά της Κύπρου έχοντας μάλιστα, όπως και το Φατίχ την πλήρη υποστήριξη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Εν τω μεταξύ πριν από λίγες ημέρες η Τουρκία προχώρησε στην αγορά και τρίτου γεωτρύπανου καταβάλλοντας 40εκ δολάρια. Οι τουρκικές αρχές θα το έχουν στα χέρια τους μέχρι το τέλος του μήνα και αναμένεται να το ρίξουν στο πλευρό του Γιαβούζ και του Φατίχ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα