ΗΠΑ: Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα πλάνα της επίθεσης με 12 σφαίρες σε αυτιστικό αγόρι

ΗΠΑ: Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα πλάνα της επίθεσης με 12 σφαίρες σε αυτιστικό αγόρι
Ο Σέιν Μπρούκς, βετεράνος του Ναυτικού Σώματος, γονατίζει για εννέα ώρες έξω από το Καπιτώλιο της Γιούτα για να διαμαρτυρηθεί για την αστυνομική βαρβαρότητα AP

Η υπόθεση του αυτιστικού 13χρονου Λίντεν είναι ξανά στην επικαιρότητα, καθώς η αστυνομία δημοσίευσε ως όφειλε βάσει νόμου το βίντεο, όπου το άοπλο αγόρι δέχεται 12 πυροβολισμούς από ένστολους άντρες.

Ένα 13χρονο αγόρι με αυτισμό στη Γιούτα των ΗΠΑ, πυροβολήθηκε από ένστολους αφότου η μητέρα του ζήτησε βοήθεια από την αστυνομία, διότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί την κατάστασή του ξεσπάσματός του μόνη της.

Επιθυμούσε να μεταφερθεί ο γιος της σε κλινική ψυχικής υγείας και να του παρασχεθεί νοσοκομειακή περίθαλψη. Οι αστυνομικοί συμφώνησαν να μιλήσουν μαζί του, σύμφωνα με βίντεο της αστυνομίας που κυκλοφόρησαν στις 21 Σεπτεμβρίου.

Τα βίντεο δείχνουν ότι οι αξιωματικοί τον κυνηγούσαν σε ένα δρομάκι αφού έφτασαν στο σπίτι του, και του φώναζαν να πέσει στο έδαφος. Το αγόρι καταρρέει μετά από περίπου 12 βολές. Επιβίωσε με σπασμένα κόκαλα και τρυπημένα όργανα, δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας. Παραμένει στο νοσοκομείο.

Η μητέρα του, η Γκόλντα Μπάρτον, είχε προειδοποιήσει την αστυνομία ότι ο γιος της είπε νωρίτερα εκείνη την ημέρα, 4 Σεπτεμβρίου, ότι είχε όπλο και είχε απειλήσει να πυροβολήσει έναν συνάδελφό της και να σπάσει τα παράθυρα στο σπίτι. Ωστόσο, τους εξήγησε πως δεν θα μπορούσε να προμηθευτεί ο ίδιος αληθινό όπλο και το πιο πιθανό ήταν πως είχε στην κατοχή του ένα ψεύτικο.

Οι αξιωματικοί, σύμφωνα με το βίντεο, έκριναν ότι θα έπρεπε να προχωρήσουν σαν το αγόρι να είχε πρόσβαση σε ένα πραγματικό όπλο. Η μητέρα είπε στους αξιωματικούς ότι το αγόρι ταράχθηκε ακόμη περισσότερο βλέποντας την αστυνομία.

“Βλέπει το σήμα και αυτόματα σκέφτεται ότι θα τον σκοτώσεις ή πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του με κάποιο τρόπο”, είπε.

Το οπτικό υλικό δημοσιοποιήθηκε βάσει διατάγματος του Σολτ Λέικ Σίτι που απαιτεί την δημοσίευση βίντεο από πυροβολισμούς της αστυνομίας εντός 10 εργάσιμων ημερών.

Οι πυροβολισμοί έθεσαν νέα ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία αντιμετωπίζει άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας εν μέσω της εθνικής συζήτησης που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό για μεταρρύθμισεις στην αστυνομία.

Σε ένα από τα βίντεο, ακούγονται δύο αξιωματικοί που συζητούν εάν θα πλησιάσουν το αγόρι επειδή ανησυχούσαν ότι το συμβάν θα είχε ως αποτέλεσμα πυροβολισμούς. Το αγόρι συνεχίζει να περπατά ακόμα και όταν του ζητήθηκε από την αστυνομία να σταματήσει και να πέσει στο έδαφος και τότε αρχίζει μια σειρά από βολές. Δεν φαίνεται το αγόρι να κρατά όπλο και η αστυνομία δεν αναφέρει κανένα στην σχετική έκθεση, η οποία κυκλοφόρησε επίσης την ίδια μέρα.

“Ήταν ένα 13χρονο αγόρι που ήταν άοπλο. Η αστυνομία κλήθηκε για θέμα ψυχικής υγείας, όχι για εγκληματική πράξη“, δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, σύμφωνα με τον Guardian.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα