Αθετεί τις δεσμέυσεις της για το AIDS η G8

default image

H G8 κινδυνεύει να αθετήσει τις δεσμεύσεις της για την παροχή πρόσβασης στις αντιρετροϊκές θεραπείες σε όλους τους ασθενείς του AIDS

H G8 κινδυνεύει να αθετήσει τις δεσμεύσεις της για την παροχή πρόσβασης στις αντιρετροϊκές θεραπείες σε όλους τους ασθενείς του AIDS, σύμφωνα με ένα σχέδιο ανακοινωθέντος που δημοσιεύει  η εφημερίδα Financial Times.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που φέρει ημερομηνία 1η Ιουνίου, η Oμάδα των πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών (G8) που συνεδριάζει  στο Χάιλιγκενταμ, θέρετρο της Βαλτικής στη βορειοανατολική Γερμανία θα πρέπει να δεσμευτεί να βοηθήσει “στα προσεχή χρόνια σχεδόν πέντε εκατομμύρια ανθρώπους” παρέχοντάς τους “ζωτικής σημασίας αντιρετροϊκά φάρμακα”.

 Ο εν λόγω στόχος είναι μικρότερος αυτού που είχε τεθεί στη διάσκεψη κορυφής της G8 στο Γκλενίγκλς της Σκοτίας, τον Ιούλιο του 2005, για παροχή βοήθειας σε 10 εκατομμύρια νοσούντες από το θανατηφόρο ιό ΗIV έως το 2010. Παρά ταύτα, το σχέδιο της ανακοινωθέντος επικαλείται ένα πρόγραμμα “προς μια παγκόσμια πρόσβαση” στην καθορισμένη φαρμακευτική αγωγή.

 Κυβερνητικός αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα, περιγράφει την επανεξέταση προς τα κάτω των στόχων αυτών ως “μια τεράστια υπαναχώρηση στις υποσχέσεις που δόθηκαν στο Γκλενίγκλς”. Οι χώρες της G8-Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία, Καναδάς, ΗΠΑ και Ιαπωνία-συνεχίζουν τις εργασίες έως την Παρασκευή, με θέματα προτεραιότητας όπως το κλίμα, η βοήθεια στην Αφρική, ανεξαρτησία του Κοσόβου, οι εμπορικές συναλλαγές κ.α.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα