Αυστηρά μέτρα κατά των διαδηλωτών ετοιμάζεται να λάβει η ιταλική κυβέρνηση

People walk past burning cars as clashes broke out with police during a protest against the Expo 2015 fair in Milan, Italy, Friday, May 1, 2015. The Expo 2015 world's fair opened Friday for a six-month run and its theme is "Feeding the Planet, Energy for Life". (AP Photo/Riccardo De Luca)
People walk past burning cars as clashes broke out with police during a protest against the Expo 2015 fair in Milan, Italy, Friday, May 1, 2015. The Expo 2015 world's fair opened Friday for a six-month run and its theme is "Feeding the Planet, Energy for Life". (AP Photo/Riccardo De Luca) ASSOCIATED PRESS

Όπως δηλώνει ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αλφάνο, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα κατά των διαδηλωτών, μετά τα βίαια επεισόδια της Παρασκευής

Η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα κατά των βίαιων διαδηλωτών, δηλώνει σήμερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Κορριέρε Ντέλα Σέρα ο υπουργός εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

Ο Ιταλός υπουργός τονίζει ότι την περασμένη Παρασκευή, στο Μιλάνο, αποφεύχθηκε η χειρότερη δυνατή εξέλιξη, από την στιγμή που οι διαδηλωτές που πυρπόλησαν αυτοκίνητα, τράπεζες και καταστήματα,, στην πραγματικότητα ήθελαν να φτάσουν μέχρι το κεντρικότερο σημείο της ιταλικής συμπρωτεύουσας, την πλατεία του καθεδρικού ναού Ντουόμο. Κάτι που οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να αποτρέψουν.

Ο Ιταλός κεντροδεξιός πολιτικός, παράλληλα, τονίζει ότι η κυβέρνηση Ρέντσι «εργάζεται για την υιοθέτηση προληπτικών απαγορεύσεων, όπως συμβαίνει με τους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Όταν θα υπάρχει υψηλός δείκτης επικινδυνότητας θα απαγορεύονται οι πορείες στο κέντρο των πόλεων, όπως συμβαίνει με τους φιλάθλους, όταν τους απαγορεύεται να παρακολουθούν παιχνίδια της ομάδας τους εκτός έδρας».

Ο Αντζελίνο Αλφάνο δηλώνει, παράλληλα, ότι το ιταλικό κράτος είναι έτοιμο να πλαισιώσει την περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο ,για να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές εξαιτίας των βίαιων διαδηλωτών «No Expo», πριν από δύο ημέρες.

Σε ό,τι αφορά την επίσημη θέση του κινήματος Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, και της Λέγκα του Βορρά, που έχουν ζητήσει την παραίτησή του εξαιτίας αναποτελεσματικής διαχείρισης της δημόσιας τάξης, ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών απαντά σε ειρωνικό τόνο: «Περίεργο, άργησαν. Τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες δεν μου είχαν ζητήσει, ακόμη, να παραιτηθώ».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οδοιπορικό στο Μιλάνο λίγα 24ωρα μετά τα σοβαρά επεισόδια

'Φλέγεται' το Μιλάνο : Σοβαρά επεισόδια στα εγκαίνια της Expo 2015. Νεαροί πυρπόλησαν αυτοκίνητα, τράπεζες και καταστήματα

SHARE:

24Media Network