Μπάρι: Μεγάλη επιχείρηση κατά της μαφίας

default image

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιείται από το πρωί στο Μπάρι της νοτιοανατολικής Ιταλίας για την εξάρθρωση δύο συμμοριών της μαφίας

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιείται από το πρωί στο Μπάρι της νοτιοανατολικής Ιταλίας για την εξάρθρωση δύο συμμοριών της μαφίας που ευθύνονται για πολλά αιματηρά επεισόδια στην περιοχή της Απουλίας, μετέδωσε το πρακτορείο Ansa.

Περισσότεροι από εκατό αστυνομικοί παίρνουν μέρος στην επιχείρηση και μέχρι τώρα προχώρησαν σε συλλήψεις δέκα ατόμων που καταζητούνται για επεισόδια ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ανάμεσα στις συμμορίες “Ρίτζο” και “Καπριάτι” στο Μπάρι.

Ανάμεσα στο Φεβρουάριο και στον Ιούνιο του 2004 το Μπάρι υπήρξε θέατρο αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα σε συμμορίες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία μέλη των συμμοριών αυτών και αρκετοί περαστικοί. Σε άλλη αντίστοιχη επιχείρηση στην Καλαβρία, τη Δευτέρα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Τζουζέπε Μπελόκο, ηγετικό στέλεχος της μαφίας και έναν από του 30 πλέον επικίνδυνους καταζητούμενους στην Ιταλία. Ο Μπελόκο διέφευγε από το 1997 και κατηγορείται για ανθρωποκτονίες και εμπόριο ναρκωτικών.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα