Brad Gobright: Νεκρός ο παγκοσμίου φήμης αναρριχητής – Έπεσε από γκρεμό 300 μέτρων

Brad Gobright: Νεκρός ο παγκοσμίου φήμης αναρριχητής – Έπεσε από γκρεμό 300 μέτρων
Facebook / Brad Gobright

Ο Brad Gobright έγινε διάσημος καταρρίπτοντας το ρεκόρ ορειβασίας στην περίφημη διαδρομή "Nose' του ορεινού όγκου El Capitan το 2017.

Ο παγκοσμίου φήμης ορειβάτης και αναρριχητής Μπραντ Γκόμπραϊτ (Brad Gobright) σκοτώθηκε την Τετάρτη σε ηλικία 31 ετών, πέφτοντας από ύψος 300 μέτρων, ενώ κατέβαινε την πλαγιά ενός γκρεμού στο Ελ Πορτέρο Τσίκο στο Μεξικό.

Ο Καλιφορνέζος ορειβάτης, σύμφωνα με το CNN την ώρα της θανάσιμης πτώσης έκανε κατάβαση με σκοινιά μαζί με τον συνορειβάτη του Aidan Jacobson, 26 ετών, ο οποίος έπεσε από χαμηλότερο ύψος και τραυματίστηκε. Η σορός του άτυχου 31χρονου εντοπίστηκε από διασώστες την Πέμπτη, ενώ ο Jacobson μεταφέρθηκε για νοσηλεία για τραύματα που υπέστη στον αστράγαλο και άλλα σημεία του σώματός του. Ένας άλλος ορειβάτης της ομάδας του δήλωσε ότι το σχοινί τους μπλέχτηκε με αποτέλεσμα την πτώση των δύο ανδρών.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε τον θάνατο του Γκόμπραϊτ: «Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Παρακολουθούμε στενά τις έρευνες των τοπικών αρχών και παρέχουμε την κατάλληλη προξενική βοήθεια. Δεν θα κάνουμε περαιτέρω σχόλια, σεβόμενοι την απώλεια της οικογένειας του Γκόμπραϊτ» ανέφερε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου.

Ο Γκόμπραϊτ ήταν ένας από τους πιο έμπειρους free solo αναρριχητές του κόσμου και έγινε διάσημος καταρρίπτοντας το ρεκόρ ορειβασίας στην περίφημη διαδρομή «Nose» του ορεινού όγκου El Capitan στο Εθνικό Πάρκο του Yosemite το 2017. Στο προφίλ του στο Instagram ο Γκόμπραϊτ πόσταρε ανατριχιαστικές στιγμές από τις περιπέτειές του σε δυσθεώρητα ύψη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα