Χάμιλτον: “Στο σχολείο μου πετούσαν μπανάνες – Δεχόμουν bullying από τα 6”

Χάμιλτον: “Στο σχολείο μου πετούσαν μπανάνες – Δεχόμουν bullying από τα 6”
Lewis Hamilton AP Photo/Olivier Matthys

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, μίλησε για τον διαρκή εκφοβισμό που δεχόταν ως μαθητής. "Το σχολείο ήταν η πιο τρομακτική περίοδος της ζωής μου - Ένιωθα ότι ολόκληρο το σύστημα ήταν εναντίον μου" ανέφερε μεταξύ άλλων.

“Το σχολείο ήταν η πιο τρομακτική και δύσκολη περίοδος της ζωής μου”, αποκάλυψε ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, τη Δευτέρα (23/1), στο podcast “On Purpose”, όπου ήταν καλεσμένος.

“Ήδη από την ηλικία των 6 δεχόμουν bullying. Στο σχολείο που πήγαινα ήμουν ένα από τα τρία μαύρα παιδιά. Τα μεγαλύτερα και πιο δυνατά παιδιά με απειλούσαν συχνά”, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο διάσημος οδηγός, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Στίβενεϊτζ της Βρετανίας.

“Με τσιμπούσαν συνεχώς, μου πετούσαν μπανάνες και με αποκαλούσαν με τη λέξη από Ν**”, ανέφερε ο Χάμιλτον, αποκαλύπτοντας τον ρατσισμό και τον διαρκή εκφοβισμό που βίωνε ως μαθητής.

“Στο γυμνάσιο υπήρχαν έξι ή επτά μαύρα παιδιά σε σύνολο 1.200 παιδιών και 3 από εμάς βρισκόμασταν συνεχώς έξω από το γραφείο του διευθυντή. Ο διευθυντής μας είχε βάλει στο μάτι, και ιδιαίτερα εμένα. Ένιωθα ότι το σύστημα ήταν εναντίον μου και κολυμπούσα “ενάντια στο ρεύμα”.

Ο 38χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε ακόμη ότι ένιωθε “τελευταίος” ακόμα και στις “ευχάριστες” σχολικές δραστηριότητες. “Ήμουν πάντα ο τελευταίος που επέλεγε κανείς. Ξέρεις, όταν στέκεσαι, πχ. στην ουρά και διαλέγουν παίκτες για το ποδόσφαιρο. Ήμουν πάντα ο τελευταίος που επιλεγόταν ή δεν επιλεγόταν καν. Ακόμη κι αν ήμουν καλύτερος από κάποιον άλλον”, ανέφερε.

“Υπήρχαν πολλά που καταπίεσα μέσα μου. Δεν αισθανόμουν ότι μπορούσα να πάω σπίτι και να πω στους γονείς μου ότι “αυτά τα παιδιά με φωνάζουν συνέχεια με τη λέξη από Ν” ή ότι σήμερα έπεσα θύμα εκφοβισμού ή ξυλοδαρμού στο σχολείο. Δεν ήθελα ο μπαμπάς μου να νομίζει ότι δεν ήμουν δυνατός“, περιέγραψε.

Ο Χάμιλτον παραμένει ο μοναδικός μαύρος οδηγός της F1.

Όπως αναφέρει η Guardian, έχει ιδρύσει την “Mission 44”, μία οργάνωση η οποία έχει ως στόχο να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων που προέρχονται από υποεκπροσωπούμενες ομάδες – και την “Ignite”, μια κοινή επιχείρηση με την ομάδα του στη Mercedes για τη βελτίωση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης στους μηχανοκίνητους αγώνες.

Για τον Χάμιλτον η Formula 1 ήταν η διέξοδος που αναζητούσε. “Πραγματικά, μόνο όταν άρχισα να τρέχω σε αγώνες, μπόρεσα να διοχετεύσω αυτό το συναίσθημα που είχα μέσα μου”, δήλωσε.

Σημειώνεται ότι ο Βρετανός οδηγός, ο οποίος αγωνίζεται με την ομάδα της Mercedes AMG F1 Team από το 2013, έχει κατακτήσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στο πρωτάθλημα οδηγών 7 φορές, το 2009 με την ομάδα της McLaren, και το 2014, το 2015, το 2017, το 2018, το 2019 και το 2020 με την ομάδα της Mercedes Benz ενώ κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες στην Formula 1, έχοντας 103 νίκες στο σύνολο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα