Χάος στο Εκουαδόρ, μεταφέρθηκε σε άλλη πόλη η πρωτεύουσα

Χάος στο Εκουαδόρ, μεταφέρθηκε σε άλλη πόλη η πρωτεύουσα
Από διαδήλωση στο Εκουαδόρ AP

Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ Λένιν Μορένο βλέπει την κατάσταση στη χώρα του να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Ζήτησε εξωτερική βοήθεια, μετέφερε σε άλλη πόλη την πρωτεύουσα.

Είναι τόσο οριακή η κατάσταση στο Εκουαδόρ με τις συνεχείς διαδηλώσεις κατά της λιτότητας που η κυβέρνηση της χώρας δήλωσε ανοιχτή σε βοήθεια ή διαμεσολάβηση από το εξωτερικό.

Εδώ και μία εβδομάδα το Εκουαδόρ συγκλονίζεται από λαϊκές κινητοποιήσεις που πυροδότησαν οι εξαγγελίες μέτρων αυστηρής λιτότητας από την κυβέρνηση του Λένιν Μορένο.

Μεταξύ αυτών και η κατάργηση της επιδότησης στα καύσιμα (μετά από δεκαετίες) γεγονός που έφερε τη ραγδαία άνοδο των τιμών.

Ο Μορένο, πανικόβλητος, όχι μόνο κήρυξε τη χώρα του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά μετέφερε την πρωτεύουσα από το Κίτο στην Κουαγιακίλ! Οι αυτόχθονες κάτοικοι του Εκουαδόρ ετοιμάζουν μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας προς το Κίτο ενώ τις προηγούμενες ημέρες κατέλαβαν εγκαταστάσεις πετρελαϊκών εταιριών.

Η κυβέρνηση Μορένο έλαβε πρόσφατα δάνειο ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με αντάλλαγμα, ως συνήθως, την επιβολή μέτρων λιτότητας ή “μεταρρυθμίσεων” όπως τα βαφτίζει το ίδιο το ταμείο.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης κατηγορεί τη Βενεζουέλα ως υποκινητή των διαδηλώσεων αλλά την ίδια ώρα καλεί τους διαδηλωτές σε διάλογο. Οι συλλήψεις από την αστυνομία πλησιάζουν τις 600.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version