Δέκα οι νεκροί ισλαμιστές στην μάχη με τον πακιστανικό στρατό

default image

Τουλάχιστον δέκα ισλαμιστές νεκροί σε σφοδρές μάχες με τον πακιστανικό στρατό στην καρδιά της ζώνης των αυτόνομων φυλών.

Ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως σκότωσε τουλάχιστον δέκα ισλαμιστές μαχητές έπειτα από πεντάωρης διάρκειας μάχες σε περιοχή της ζώνης των αυτόνομων φυλών στα βορειοανατολικά της χώρας, η οποία συνορεύει με το Αφγανιστάν.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν αργά το πρωί, όταν μία στρατιωτική περίπολος δέχθηκε πυκνά πυρά μόλις διέταξε τρεις οδηγούς να σταματήσουν για έλεγχο, σε οδική αρτηρία του Βορείου Ουαζιριστάν, στην καρδιά της περιοχής των φυλών, όπου συχνά-πυκνά σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών των Ταλιμπάν και κυβερνητικών δυνάμεων.

“Οι δυσεβείς (όπως ονομάζουν οι αρχές τους ισλαμιστές μαχητές) άρχισαν να βάλουν κατά των δυνάμεων ασφαλείας και κατέλαβαν θέσεις επί των ορέων που δεσπόζουν στην αρτηρία προτού προλάβουν ν’ απαντήσουν οι στρατιώτες”, τόνισε εκπρόσωπος του στρατού.

“Κατά τη διάρκεια σφοδρών ανταλλαγών πυρών τουλάχιστον δέκα μαχητές έχασαν τη ζωή τους”, τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος, προσδιορίζοντας πως οι συγκρούσεις συνεχίζονταν έως αργά το απόγευμα.

(ΠΗΓΗ:ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα