“Δεν λέει κανείς ότι θα γίνει”, αλλά η Βρετανία προετοιμάζεται για ενδεχόμενο Grexit

default image

Τι δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση που είχε, για την προετοιμασία της χώρας σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον προήδρευσε μιας συνάντησης με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Αγγλίας με θέμα το ενδεχόμενο μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος δήλωσε σχετικά με τον κίνδυνο να υπάρξει μετάδοση στις αγορές: “Είναι κάτι για το οποίο θέλουμε να είμαστε σε επιφυλακή”.

“Η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε σχεδιασμό εν εκτάσει στη διάρκεια του 2012, όταν υπήρχαν ιδιαίτερες πιέσεις στην ευρωζώνη που ενέπλεκαν την Ελλάδα. Δεδομένου του γεγονότος ότι υπάρχει μια νέα ελληνική κυβέρνηση … πιστεύω πως τώρα είναι ο κατάλληλος χρόνος (για να επανεξετάσουμε το σχεδιασμό αυτό)”.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι η Βρετανία ενισχύει το σχεδιασμό της για κάθε ενδεχόμενο και ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη αυξάνει τους κινδύνους για τη βρετανική οικονομία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα