Διαφωνούν για την Χαμάς Ντ’ Αλέμα και Κουσνέρ

default image

Την αποψή του πως η Χαμάς, έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα εξέφρασε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ.

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς διατηρεί επαφές με την Αλ Κάιντα, επισήμανε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, προσθέτοντας πως τούτο δεν είναι το αποτέλεσμα της δυτικής πίεσης που απομονώνει την Χαμάς.

Κατά τους παρατηρητές, με το σκέλος αυτό των σημερινών δηλώσεων, ο κ. Κουσνέρ απάντησε στις πρόσφατες δηλώσεις του ιταλού υπουργού Εξωτερικών, Μάσιμο ντ Αλέμα, που από την πλευρά του υποστήριξε ότι αν η Δύση απομονώσει τη Χαμάς (από το μέσον Ιουνίου ελέγχει απόλυτα την Λωρίδα της Γάζας), “την σπρώχνει στην αγκαλιά της Αλ Κάιντα”.

“Εγώ φρονώ πως η Χαμάς δεν ανέμενε αυτήν την εξαιρετική κατάσταση για να έχει επαφές με την Αλ Κάιντα. Και απλοποιεί τα πράγματα να πιστεύουμε πως είμαστε, η διεθνής κοινότητα, υπεύθυνοι για τις επαφές”, επισήμανε ο κ. Κουσνέρ χωρίς πρόσθετα σχόλια.

Ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια έχει αρνηθεί ότι η Αλ Κάιντα είναι παρούσα στη Γάζα. “Αλ Κάιντα στη Γάζα δεν υφίσταται και οι αναφορές ότι η Γάζα είναι ένα οχυρό της Αλ Κάιντα αποτελούν την πρόσκληση για εχθρότητες διεθνούς χαρακτήρα”, δήλωσε προσφάτως (μιλώντας στο Ρόιτερ).

Στη Λωρίδα της Γάζας ζουν περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι. Ο ισραηλινός αποκλεισμός της έχει ενταθεί και διεθνείς εμπειρογνώμονες φρονούν ότι αν τούτο παραταθεί η κατάσταση για τον πληθυσμό δεν θα ελέγχεται, πλέον. 

“Εγώ συμφωνώ με τον φίλο μου Μάσιμο ντ Αλέμα, αλλα αναφορικά με την Χαμάς διαφωνούμε”, πρόσθεσε ο κ. Μπερνάρ Κουσνέρ.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ) 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα