Διακόπηκαν οι συνομιλίες Ιράν-ΕΕ

default image

Οι συνομιλίες μεταξύ ιρανών και ευρωπαίων αξιωματούχων στη Βιένη διακόπηκαν, λόγω άρνησης του ιρανού διαπραγματευτή, να συζητήσει θέματα ουσίας

Οι συνομιλίες μεταξύ ιρανών και ευρωπαίων αξιωματούχων διακόπηκαν τη Δευτέρα στη Βιένη και διπλωμάτες δήλωσαν πως αυτό συνέβη επειδή ο ιρανός διαπραγματευτής δεν ήθελε να συζητήσει ζητήματα ουσίας.

“Ήταν μια αποτυχία”, δήλωσε ένας διπλωμάτης για τη συνάντηση μεταξύ του ιρανού αναπληρωτή διαπραγματευτή για το πυρηνικό πρόγραμμα Τζαβάντ Βαϊντί και ένα κορυφαίο συνεργάτη του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Χαβιέρ Σολάνα. 

Ένας άλλος διπλωμάτης δήλωσε πως μια προγραμματισμένη συνάντηση ανάμεσα στον Βαϊντί και ανώτερους αξιωματούχους της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) ματαιώθηκε για τον ίδιο λόγο.  Η αποτυχία των συναντήσεων αυτών υπογραμμίζει την εντεινόμενη κρίση σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράκ. Οι δυτικές χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο να ενισχύσουν τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, φοβούμενες ότι προσπαθεί να αναπτύξει ατομικές βόμβες και όχι να παραγάγει την πυρηνική ενέργεια που λέει πως χρειάζεται.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα