Διάλογο για οικονομική ανάπτυξη ζητά ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Βραζιλίας

Διάλογο για οικονομική ανάπτυξη ζητά ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Βραζιλίας

Στον απόηχο της παραπομπής σε δίκη της Ρούσεφ, ο υπηρεσιακός πρόεδρος Μισέλ Τέμερ υποστηρίζει το διάλογο ως προϋπόθεση για την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη

Ο προσωρινός πρόεδρος της Βραζιλίας, Μισέλ Τέμερ υποστηρίζει μια νέα προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, ενώ τάχθηκε υπέρ της μείωσης των θέσεων που πλεονάζουν στο δημόσιο τομέα. Από την άλλη μεριά, απέρριψε καταγγελίες ότι θα μειώσει τα κοινωνικά προγράμματα που χρηματοδοτεί η κυβέρνηση.

Στην πρώτη του ομιλία ως υπηρεσιακός προέδρος της Βραζιλίας, ο πρώην αντιπρόεδρος τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός περιβάλλοντος “εθνικής σωτηρίας” ώστε, “η Βραζιλία να ξεπεράσει τη σοβαρή κρίση που αντιμετωπίζει,” τόνισε.

Ο Τέμερ μίλησε το προεδρικό μέγαρο, λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ, μετά την ψηφοφορία που έγινε στη Γερουσία και την παραπομπή της, σε δίκη.

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Βραζιλίας, τάχθηκε επίσης, υπέρ του διαλόγου ως το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, αλλά και ως ουσιαστικής εγγύησης για την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βραζιλία: Τέλος στη διακυβέρνηση Ρούσεφ, παραπέμπεται οριστικά σε δίκη

Βραζιλία: Ένα βήμα πριν την πτώση η Ρούσεφ

SHARE:

24Media Network