Διάσωση 217 μεταναστών από σκάφος του πολεμικού ναυτικού της Γαλλίας

Διάσωση 217 μεταναστών από σκάφος του πολεμικού ναυτικού της Γαλλίας

Στις ιταλικές αρχές παραδόθηκαν οι 217 μετανάστες, που διασώθηκαν κοντά στις ακτές της Λιβύης από σκάφος του πολεμικού ναυτικού της Γαλλίας

Ένα περιπολικό σκάφος ανοιχτής θάλασσας του πολεμικού ναυτικού της Γαλλίας που συμμετέχει στις επιχειρήσεις που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Μεσόγειο, διέσωσε το Σάββατο (02/05) 217 ανθρώπους που είχαν ναυαγήσει πλησίον των ακτών της Λιβύης, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις γαλλικές αρχές.

Οι ναυαγοί είχαν επιβιβαστεί σε 3 πλοιάρια. Δύο φερόμενοι διακινητές έχουν συλληφθεί γνωστοποίησε το λιμενικό της Γαλλίας διευκρινίζοντας ότι οι επίδοξοι μετανάστες και οι διακινητές έχουν «παραδοθεί στις ιταλικές αρχές».

Το σκάφος «Commandant Birot» είχε αποπλεύσει την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να ενισχύει τις δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης Triton με στόχο την αναχαίτιση της ροής των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες.

Στην Ιταλία, εξάλλου, η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι συντόνισε τη διάσωση τουλάχιστον 6 πλοίων με επίδοξους μετανάστες το πρωί του Σαββάτου, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες επιχειρήσεις. Οι ιταλικές αρχές κάνουν λόγο για «μία πολύ φορτωμένη ημέρα», αν δεν βρίσκονται σε θέση προς το παρόν να δώσουν στη δημοσιότητα τον ακριβή αριθμό των προσώπων που έχουν σώσει το τελευταίο 24ωρο.

Την Παρασκευή (01/05) διέσωσαν 220 μετανάστες που προέρχονταν από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής που είχαν επιβιβαστεί σε δύο πλοία τα οποία αντιμετώπισαν προβλήματα στα ανοικτά της θάλασσας της Λιβύης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network