Δίνουν μπαρ σε τουριστικές περιοχές στην Τουρκία σε θρησκευτικό σώμα

Δίνουν μπαρ σε τουριστικές περιοχές στην Τουρκία σε θρησκευτικό σώμα

Αναταραχή στην Τουρκία από τις αρμοδιότητες σε τουριστικές περιοχές θρησκευτικού διοικητικού σώματος. Φόβοι για πρόβλημα στον τουρισμό

Ήταν τόπος διασκέδασης σε ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά θέρετρα για το καλοκαίρι στην Τουρκία, στις ακτές του Αιγαίου. Τώρα θα βρίσκεται υπό την εποπτεία της διεύθυνσης θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet).

Ορισμένες από τις 22 εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν εστιατόρια και μπαρ στο Alaçatı, προηγουμένως ανήκαν στο γραφείο του κυβερνήτη του İzmir. Τώρα όμως έχουν παραδοθεί από εσωτερική επιτροπή στην Diyanet.

Η συγκεκριμένη κίνηση έχει προκαλέσει αναταραχή και έντονη κριτική, καθώς τοπικοί αξιωματούχοι καταγγέλλουν υποτιθέμενη απόπειρα επιβολής "συγκεκριμένου τρόπου ζωής" και προειδοποιούν πως αυτό θα επηρεάσει αρνητικά τον τουρισμό στην πόλη.

Ο δήμος του Τσεσμέ του οποίου το Alaçatı είναι μέρος του, ανέφερε πως σύμφωνα με την κοινή πρακτική, τα καταστήματα πρέπει να παραδοθούν (εννοείται στον έλεγχο) στις τοπικές αρχές.

"Αλλά δίνοντας τις περιοχές στο Diyanet, αντί ατο Δήμο του Τσεσμέ, δημιουργείται έτσι μία πολύ ειρωνική κατάσταση. Εμείς θα αναλάβουμε νομική δράση για το θέμα,"είπε ο δήμαρχος Muhittin Dalgıç.

Ο δήμαρχος προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).

Να σημειωθεί πως κάποια από τα 14 καταστήματα στην περιοχή πωλούν αλκοόλ και πολλοί παραμένουν ανοικτά μέχρι αργά το βράδυ, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τώρα, με τις δυνατότητες που δόθηκαν στο Diyanet, το καθιστούν ικανό να είναι αρμόδιο και για το Παζάρ Τζαμί Γέρι, το οποίο μετατράπηκε σε εκκλησία - τζαμί, μετά την αποκατάστασή του, και χρησιμοποιείται από τις δύο θρησκευτικές κοινότητες.

"Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι ουσιαστικά πειρατεία κατά των ίδιων των πολιτών. Μπαίνουν στο στόχαστρο εκείνοι που ακολουθούν έναν άλλο τρόπο ζωής, ενώ άλλοι επιβάλλουν στην Τουρκία το δικό τους στιλ," είπε ο Ağbaba, υποστηρίζοντας ότι στην επαρχία İzmir, προπύργιο του CHP , περιουσία αξίας περίπου 4.5 εκατομμύρια δολαρίων έχει ήδη "σφετεριστεί από το δήμο.

"Το σύνολο του ποσού από τις περιουσίες που έχουν αποτελέσει αντικείμενο κατάχρησης από δήμους μας, είναι πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια. Αρχίζουμε τώρα τη νομική δράση σχετικά με όλα αυτά. Δεν θα ανοίξει μόνο δίκες, θα κατατάξουμε σε λίστες τις καταγγελίες κατά των δημοσίων υπαλλήλων και των διοικητών που είναι υπεύθυνοι για τις πρακτικές αυτές,"είπε.

Εκτός από τα Αλάτσατα, ο Ağbaba είπε πως και άλλες παραλίες στις πόλεις Ölüdeniz και Dalyan είχαν δοθεί στις ιδιωτικές επιχειρήσεις αντί δήμους.

Πηγή: Dailynews

SHARE:

24Media Network