Δυο νεκροί στο Περού

default image

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος και 12 τραυματίσθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε ανθρακωρύχους και αστυνομικούς στο Περού

Δύο άνθρωποι βρήκαν το θάνατο, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος και δώδεκα τραυματίσθηκαν την Παρασκευή στις σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε ανθρακωρύχους που διαδήλωναν και αστυνομικούς στο Περού, όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Η αστυνομία προέβη σε έφοδο για να απωθήσει τους εκατοντάδες διαδηλωτές, εργαζόμενους στο ορυχείο Κασαπάλκα, χρησιμοποιώντας ρόπαλα και δακρυγόνα. Οι εργάτες είχαν αποκλείσει κεντρικό δρόμο ανατολικό της πρωτεύουσας, Λίμα. Από το ορυχείο Κασαπάλκα απολύθηκαν 100 εργαζόμενοι τον περασμένο μήνα. Η απόφαση, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, είναι μεν “άδικη”, αλλά δεν δικαιολογεί τις “ακραίες” κινητοποιήσεις των ανθρακωρύχων.

Το συνδικάτο των εργαζομένων στο ορυχείο προχώρησε στον αποκλεισμό του οδικού δικτύου διότι η διοίκηση αρνήθηκε να αναστείλει τις απολύσεις. Ο αποκλεισμός προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων με 10.000 λεωφορεία, φορτηγά και άλλα οχήματα να ακινητοποιούνται.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα