Διόδια στα Ιμαλάϊα!

default image

Εκβιασμούς των πρώην μαοϊκών ανταρτών στους τουρίστες που ακολουθούν τις δημοφιλείς διαδρομές προς τα Ιμαλάια, καταγγέλλει σήμερα ο Τύπος του Νεπάλ

Εκβιασμούς των πρώην μαοϊκών ανταρτών στους τουρίστες που ακολουθούν τις δημοφιλείς διαδρομές προς τα Ιμαλάια, καταγγέλλει σήμερα ο Τύπος του Νεπάλ.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα «Κατμαντού Ποστ, οι Μαοϊκοί έχουν στήσει σημεία ελέγχου στο κεντρικό και το νοτιοδυτικό Νεπάλ και εισπράττουν «οικιοθελείς δωρεές».

Στην Αναπούρνα, το ποσό που εισπράττουν ανέρχεται σε 100 ρουπίες (1,05 ευρώ) από κάθε τουρίστα που εισέρχεται στην περιοχή, ενώ στην Ντολάκα που βρίσκεται στην κατεύθυνση προς τη βάση εκκίνησης για το Έβερεστ, το ποσό που εισπράττεται φτάνει τις 1000 ρουπίες (10,5 ευρώ). Τη σχετική πληροφορία επιβεβαίωσαν και τοπικοί πυρήνες των πρώην ανταρτών, οι οποίοι δήλωσαν ότι ελέγχουν εάν οι τουρίστες έχουν πληρώσει το ποσό και τους χρεώνουν, αν δεν το έχουν κάνει.

Σύμφωνα με τους πρώην αντάρτες τα χρήματα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή και επισκευή των μονοπατιών αλλά οι τοπικές εφημερίδες κάνουν λόγο για παραβίαση της συμφωνίας ειρήνης που οι αντάρτες είχαν υπογράψει με την κυβέρνηση και σύμφωνα με την οποία η συγκεκριμένη πρακτική θεωρείται ποινικό αδίκημα.

Το πολιτικό κόμμα των ανταρτών σε ανακοίνωση του προτρέπει τους τουρίστες να υποστηρίξουν το στόχο του για την αλλαγή της χώρας από μοναρχία σε δημοκρατία, προσφέροντας ως δωρεά το ποσό που επιθυμούν. Τουριστικοί κύκλοι εκφράζουν ανησυχίες για τις επιπτώσεις που η υπόθεση θα έχει στον τουρισμό της χώρας, που ανακάμπτει μετά τις χαμηλές επιδόσεις των ετών του εμφυλίου πολέμου. Στόχος της τουριστικής βιομηχανίας για το 2007 είναι οι 500.000 επισκέπτες.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα