Εικόνες σοκ από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών μετά τη βομβιστική επίθεση

default image

Ανατριχιαστικές είναι οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μια εβδομάδα μετά την επίθεση (Pics + Video)

Στον απόηχο της βομβιστικής επίθεσης στο αεροδρόμιο, αλλά και στο μετρό των Βρυξελλών που στοίχισε τη ζωή σε 34 ανθρώπους, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.

 

Υπενθυμίζεται πως οι καμικάζι αυτοκτονίας που ανατινάχθηκαν στο αεροδρόμιο ήταν δυο, οι Ιμπραχίμ Ελ Μπακράουι και Νατζίμ Λαχραουί, που έχουν ήδη αναγνωριστεί, ενώ οι Αρχές είχαν συλλάβει και έναν τρίτο ύποπτο, με το όνομα Φεϊσάλ Σεφού.

 

Ο τρίτος ύποπτος έχει συλληφθεί, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος καθώς η εισαγγελία του Βελγίου ανακοίνωσε πως “Οι ενδείξεις που οδήγησαν στη σύλληψη του Φεϊσάλ Σ. δεν επιβεβαιώθηκαν από την προανακριτική διαδικασία. Κατά συνέπεια, αφέθηκε ελεύθερος από τον ανακριτή”.

 

Οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών δείχνουν την καταστροφή και το αίμα που βρίσκεται ακόμη στο πάτωμα του αεροδρομίου.

 

Ο χώρος των check in, όπου εκτιμάται πως έλαβε χώρα η επίθεση των δυο τρομοκρατών είναι βομβαρδισμένο τοπίο. Το ταβάνι του κτιρίου έχει γίνει συντρίμμια και αιωρούνται καλώδια. Παράλληλα, στην αίθουσα αναμονής υπάρχουν σκορπισμένες βαλίτσες των πολιτών που σκόπευαν να ταξιδέψουν από το Ζάβεντεμ το πρωί της 22ας Μαρτίου.

 

Οι τζαμαρίες έχουν όλες καταστραφεί, ενώ οι καρέκλες και τα τραπέζια έχουν σκεπαστεί από τα συντρίμμια της οροφής.

Με τη σειρά του ο διευθυντής του αεροδρομίου δήλωσε στα βελγικά ΜΜΕ πως θα χρειαστούν μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης της καταστροφής εντός του χώρου του αεροδρομίου.

 

Παράλληλα, το πρώτο αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα παραμείνει κλειστό επ’ αόριστον, με τους αρμόδιους να σχεδιάζουν τη δημιουργία ενός προσωρινού χώρου για το check-in των επιβατών.

 

(Πηγή: Dailymail)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα