Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από εκρήξεις στην Τουρκία

default image

Είκοσι νεκροί και 20 τραυματίες είναι ο απολογισμός από τις εκρήξεις στην Τουρκία το Σάββατο κοντά στα σύνορα με τη Συρία

Τραντάχτηκε η επαρχιακή τουρκική πόλη Ρεϊχανλί από τρεις εκρήξεις από παγιδευμένα οχήματα. Τέσσερις νεκροί και 18 τραυματίες ο μέχρι τώρα απολογισμός.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στις 13:45 τοπική ώρα κοντά στο δημαρχείο της πόλης, στην νότια επαρχία Χατάι, μετέδωσε το τουρκικό δίκτυο NTV.

Την ανακοίνωση για τα θύματα την έκανε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε πως τέσσερις εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο δημαρχείο της πόλης αυτής της επαρχίας Χατάι.

Τα παγιδευμένα οχήματα ήταν δύο και εξερράγησαν μπροστά στο δημαρχείο και το ταχυδρομείο του Ρεϊχανλί, μιας πόλης 60.000 κατοίκων, η οποία είναι οκτώ χιλιόμετρα από τα συριακά σύνορα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

“Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν. Ο αριθμός των θυμάτων μπορεί όμως να αυξηθεί”, τόνισε ο υπουργός.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

“Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάζει την δύναμη της Τουρκίας. Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα”, τόνισε ο Νταβούτογλου από το Βερολίνο όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη.

Τρίτη έκρηξη το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη Ρεϊχανλί

Και τρίτη έκρηξη συγκλόνισε το βράδυ του Σαββάτου το παραμεθόριο Ρεϊχανλϊ, την πόλη που φιλοξενεί στα περίχωρά της μεγάλο καταυλισμό σύρων προσφύγων, μεταδίδει το τηλεοπτικό τουρκικό δίκτυο ‘NTV’.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα