Εκρηκτικός γάμος: Ποια παντρεύτηκε ο γιος του Οσάμα;

Εκρηκτικός γάμος: Ποια παντρεύτηκε ο γιος του Οσάμα;
Η φωτογραφία ανήκει στη CIA και δείχνει τον Hamza bin Laden (CIA via AP) AP

O Ηamza bin Laden φέρεται να είναι μεταξύ των ηγετικών στελεχών της al-Qaida και καταζητείται από όλες τις μυστικές υπηρεσίες του δυτικού κόσμου. Με το γάμο του έδωσε και άλλες αφορμές.

Ο γιος του Osama bin Laden, Hamza παντρεύτηκε την κόρη του Mohamed Atta, του επικεφαλής αεροπειρατή στην τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Ήταν αυτός που τέλεσε χρέη πιλότου στο αεροσκάφος που έπεσε στο Βόρειο Πύργο του World Trade Center. Tότε ο σημερινός γαμπρός ήταν 12 χρόνων.

Την είδηση επιβεβαίωσαν τα ετεροθαλή αδέλφια του Hamza, σε συνέντευξη που έδωσαν στην Guardian. Ο Ahmad και ο Hassan al Attas εξήγησαν πως ο Hamza έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο μέσα στην al-Qaida (είναι άμεσος συνεργάτης του Ayman al-Zawahiri, αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης) και είχε ως στόχο να εκδικηθεί για το θάνατο του πατέρα του, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον αμερικανικό στρατό, σε έφοδο που έγινε στο Πακιστάν, πριν επτά χρόνια.

Ο Hamza είναι γιος της Khairia Sabar, μιας εκ των τριών γυναικών που άφησε πίσω ο Osama bin Laden και για την ακρίβεια, εκείνης με την οποία έζησε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του. Έκτοτε, ο γαμπρός έχει κάνει ουκ ολίγες δημόσιες τοποθετήσεις, στις οποίες ζητά τον πόλεμο εναντίον της Ουάσινγκτον, του Λονδίνου, του Παρισιού και του Τελ Αβίβ. “Δεν είμαστε σίγουροι πού ζει πια. Ενδεχομένως να βρίσκεται στο Αφγανιστάν” δήλωσαν τα αδέλφια του, τη στιγμή που ο Hamza καταζητείται από όλες τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα