Φονική έκρηξη κοντά σε δικαστήριο της Σμύρνης

Φονική έκρηξη κοντά σε δικαστήριο της Σμύρνης

Τέσσερις νεκροί από την ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου οχήματος, κοντά σε δικαστήριο στη Σμύρνη. Έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό υπόπτου (Pics+Vids)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε δικαστήριο της Σμύρνης, το μεσημέρι της Πέμπτης. Από την έκρηξη, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έχασαν τη ζωή τους ένας αστυνομικός κι ένας εργαζόμενος στο δικαστικό μέγαρο, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη δέκα άνθρωποι, εκ των οποίων κάποιοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Από τα πυρά των αστυνομικών, νεκροί είναι ακόμη δύο άνδρες, οι φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τρίτου υπόπτου.

Όπως μεταδίδει το CNN Turk, η έκρηξη σημειώθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο, κοντά στην είσοδο των δικαστών και των εισαγγελέων.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης, Ερόλ Αϊγιλντίζ, οι δράστες ήταν οπλισμένοι με ημιαυτόματα όπλα και χειροβομβίδες.


Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο Αϊγιλντίζ, εκτιμά, πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται το PKK.


Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες, στις 20 Δεκεμβρίου, είχε σημειωθεί και πάλι έκρηξη στη Σμύρνη, που κατέστρεψε δύο αυτοκίνητα. Όπως μεταδόθηκε τότε, η έκρηξη προήλθε από δυο χειροβομβίδες.

Τα όπλα υποδεικνύουν ότι προετοιμαζόταν μεγαλύτερη επίθεση

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας Βεϊσί Καϊνάκ δήλωσε ότι με βάση την ποσότητα του οπλισμού που ανακαλύφθηκε στο σημείο όπου νωρίτερα διαπράχθηκε μια επίθεση στη Σμύρνη, έξω από δικαστήριο της πόλης, προκύπτει πως σχεδιαζόταν μια πολύ μεγαλύτερη ενέργεια.

«Βάσει της προετοιμασίας, των όπλων, των βομβών και των πυρομαχικών που κατασχέθηκαν, γίνεται αντιληπτό πως σχεδιαζόταν μια πολύ μεγαλύτερη ωμότητα», είπε ο Καϊνάκ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους που αναμεταδόθηκαν απευθείας.

Ο Καϊνάκ επέμεινε ότι η σημερινή επίθεση, που σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης Ερόλ Αϊγιλντίζ πιστεύεται ότι διέπραξαν κούρδοι αυτονομιστές, δεν θα ωθήσει την τουρκική κυβέρνηση να αναστείλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στη Συρία και στο Ιράκ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα