Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία σε βάρος 41χρονου στην περιοχή της Σταυρούπολης

Διαβάζεται σε 2'
Περιπολικό της ΕΛΑΣ
EUROKINISSI

Συνελήφθησαν, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, δύο άτομα οι οποίοι είχαν διαφορές με το θύμα για ναρκωτικά.

Εξιχνιάστηκε από Αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης περίπτωση ανθρωποκτονίας σε βάρος 41χρονου ομογενούς από Ρωσία, που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες στις 4 Μαΐου, στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Στο πλαίσιο της υπόθεσης συνελήφθησαν την Παρασκευή, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, δύο ημεδαποί ηλικίας 50 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο, συνέργειας σε ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομης οπλοφορίας οπλοχρησίας, του εμπρησμού και της διακεκριμένης φθοράς.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε από την έρευνα οι δύο άντρες, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον 41χρονο συναντήθηκαν στην περιοχή και μετά από μεταξύ τους διαπληκτισμό που σχετίζεται με διαφορές που είχαν για ναρκωτικά, ο 50χρονος πυροβόλησε με όπλο κατά του 41χρονου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του τελευταίου.

Δύο ημέρες μετά, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης εντόπισαν, σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, το όχημα με το οποίο είχαν μετακινηθεί οι δράστες, καμένο ολοσχερώς, ενώ από την προκληθείσα πυρκαγιά είχε προκύψει κίνδυνος και για παρακείμενες ιδιοκτησίες.

Ο 41χρονος μετέβη χθες αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, όπου διακριβώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση. Επιπλέον, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και αναζητήσεων, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης και του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εντόπισαν, σε αγροτική περιοχή της Πιερίας και προσήγαγαν τον 50χρονο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα