Eurovision 2024: Πηγές ΕΡΤ για γκριμάτσες Σάττι – “Δεν ήθελε να προσβάλει το Ισραήλ”

Διαβάζεται σε 2'
Η Μαρίνα Σάττι στη Συνέντευξη Τύπου
Η Μαρίνα Σάττι στη Συνέντευξη Τύπου Sarah Louise Bennett/EBU

Τι δηλώνουν πηγές της ελληνικής αποστολής για την στάση της Μαρίνας Σάττι στη συνέντευξη Τύπου, μετά τον Β’ Ημιτελικό της Eurovision 2024.

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε ένα βίντεο με πρωταγωνίστρια την Μαρίνα Σάττι, το οποίο προέρχεται από την χθεσινή συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση του Β’ Ημιτελικού της Eurovision 2024.

Συγκεκριμένα, μετά από την πρόκριση των 10 χωρών στον Τελικό του Σαββάτου (11/05), διεξήχθη συνέντευξη Τύπου με τους εκπροσώπους των εν λόγω συμμετοχών. Μεταξύ αυτών ήταν και η τραγουδίστρια του Ισραήλ, για τη συμμετοχή του οποίου υπήρξαν πολλές αντιδράσεις, λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Στα πλάνα, που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, η Μαρίνα Σάττι την ώρα που μιλούσε η Eden Golan έδειχνε… κουρασμένη και άρχισε να χασμουριέται ψεύτικα, ενώ δεν δίστασε να ξαπλώσει πάνω στο τραπέζι που βρισκόταν μπροστά της και να κάνει ότι κοιμάται. Χρειάστηκε μάλιστα το Nemo, που εκπροσωπεί την Ελβετία στη φετινή Eurovision, να τη σκουντήξει για να σηκωθεί.

Η στάση της αυτή θεωρήθηκε έκφραση διαμαρτυρίας και αποδοκιμασίας κατά του Ισραήλ.

Ωστόσο, πηγές της ΕΡΤ έκαναν λόγο για κούραση της Μαρίνας Σάττι, υπογραμμίζοντας πως δεν υπήρχε πρόθεση προσβολής της ισραηλινής αντιπροσωπείας.

“Η ελληνική αντιπροσωπεία εξήγησε ότι σε καμία περίπτωση η Μαρίνα δεν είχε σκοπό να προσβάλει την ισραηλινή αντιπροσωπεία. Από την αρχή της συνέντευξης Τύπου αλληλεπιδρούσε και επικοινωνούσε με τους δημοσιογράφους στην αίθουσα Τύπου και τους καλλιτέχνες στο πάνελ, όπως έκαναν και πολλοί συνάδελφοί της. Αν δει κανείς ολόκληρο το βίντεο, θα διαπιστώσει ότι η Μαρίνα δεν μπορούσε να κρύψει την κούρασή της σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου λόγω του εξοντωτικού προγράμματος των τελευταίων ημερών και όχι μόνο κατά τις δηλώσεις τής Eden, στην οποία εύχεται καλή επιτυχία στον τελικό!” ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα