Έκρηξη στην Αγ. Πετρούπολη: Από το Κιργιστάν ο δράστης της επίθεσης

Έκρηξη στην Αγ. Πετρούπολη: Από το Κιργιστάν ο δράστης της επίθεσης

Αναγνωρίστηκε ο δράστης της επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Πρόκειται για τον Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ που γεννήθηκε στην περιφέρεια Ος του Κιργιστάν, το 1995. Στους 14 οι νεκροί

Οι αρχές ασφαλείας στο Κιργιστάν αναγνώρισαν τον ύποπτο της αιματηρής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Πρόκειται για τον Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ που γεννήθηκε στην περιφέρεια Ος του Κιργιστάν, το 1995.

Οι έρευνες οδήγησαν στον 22χρονο με το μπορντό παρκά, σκούφο και γυαλιά.

Νωρίτερα,  ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του Καζακστάν (ΚΝΒ), Νουργκάλι Μπιλισμπέκοφ στη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, δήλωσε πως η επιτροπ  συνεργάζεται με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφάλειας, τόσο στην ανταλλαγή πληροφοριών, όσο και στις έρευνες που διεξάγονται.

Σημειώνεται ότι χθες το τηλεοπτικό δίκτυο REN-TV δημοσιοποίησε στον λογαριασμό του στο Twitter με φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη. Ο εν λόγω άνδρας σύμφωνα με ρωσικά μέσα αρνείται κάθε εμπλοκή με τη αιματηρή επίθεση.

 

Στους 14 οι νεκροί

Ο απολογισμός των νεκρών από την έκρηξη βόμβας στην Αγία Πετρούπολη αυξήθηκε σε 14, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσίδα υπουργός Υγείας Βερόνικα Σκόρτσοβα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε συρμό του μετρό και προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό σχεδόν 50 ανθρώπων.

Ένδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν επιτόπου και άλλοι τρεις υπέκυψαν μέσα στα ασθενοφόρα ή στο νοσοκομείο αυτής της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας, διευκρίνισε η υπουργός. Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε ανακοινωθεί χθες από τις ρωσικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες ήταν 11 νεκροί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα