Έκρηξη στο κέντρο της Άγκυρας με νεκρούς και τραυματίες

default image

Πολύνεκρη έκρηξη στο κέντρο της Άγκυρας. Αυτοκίνητα στις φλόγες. Οι αρχές έχουν απαγορεύσει στα μέσα να μεταδίδουν το οτιδήποτε γύρω από την έκρηξη, διώχνουν τους δημοσιογράφους από το τόπο του μακελειού. Η Άγκυρα επιρρίπτει στο PKK την ευθύνη για την επίθεση

Έκρηξη σημειώθηκε στο πάρκο Guvenpark, στην περιοχή Kızılay στο κέντρο της Άγκυρας, δήλωσε αξιωματικός των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, σχεδόν έναν μήνα μετά την προηγούμενη επίθεση αυτοκτονίας κατά στρατιωτικού λεωφορείου στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, με 29 νεκρούς.

H ισχυρή έκρηξη οφείλεται σε παγιδευμένο αυτοκίνητο σταθμευμένο κοντά σε στάση λεωφορείου. “Η έκρηξη προκλήθηκε από ανατίναξη αυτοκινήτου φορτωμένου με εκρηκτικά κοντά στην πλατεία του Κιζιλάι”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του κυβερνήτη της τουρκικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογκλου, 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ότι τουλάχιστον ένας ή δύο από τους νεκρούς είναι δράστες της επίθεσης. Αναφερόμενος στους τραυματίες δήλωσε ότι 125 άνθρωποι νοσηλεύονται, 19 από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Εφκάν Αλά ανακοίνωσε από την πλευρά του σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο και ότι το όνομα της οργάνωσης που είναι υπεύθυνη γι΄αυτήν θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα.

«Πιστεύω ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί μέχρι αύριο και ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν», είπε.

Η στιγμή της έκρηξης

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η επίθεση στην Άγκυρα πραγματοποιήθηκε από κούρδο μαχητή του PKK ή συνδεόμενης με αυτό οργάνωσης, δήλωσε αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Η τουρκική αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή της επίθεσης.

Την Παρασκευή, η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Άγκυρα απηύθυνε μήνυμα προς τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία, προειδοποιώντας για “πιθανή τρομοκρατική επίθεση” στην Αγκυρα με στόχο “κτίρια της τουρκικής κυβέρνησης και άλλα κτίρια” στην περιοχή Μπαχτσελίεβλερ, όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση της 17ης Φεβρουαρίου και κοντά στον τόπο της σημερινής επίθεσης

 

Δικαστήριο διέταξε απαγόρευση πρόσβασης στο Facebook, στο Twitter                                

Δικαστήριο της Άγκυρας διέταξε απαγόρευση πρόσβασης στο Facebook, στο Twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την ανάρτηση οπτικού υλικού από το σημείο της βομβιστικής επίθεσης στην τουρκική πρωτεύουσα, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN Turk και NTV.

Πολλοί χρήστες ανέφεραν δυσκολία πρόσβασης στις ιστοσελίδες.

Οι τουρκικές αρχές απέκλεισαν πέρυσι την πρόσβαση στο Twitter έπειτα από την ανάρτηση φωτογραφιών τούρκου εισαγγελέα, ο οποίος εκρατείτο υπό την απειλή όπλου από μέλη ακροαριστερής οργάνωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα