Έκρηξη κοντά στο Λευκό Οίκο. Συναγερμός από ισχυρό θόρυβο

Έκρηξη κοντά στο Λευκό Οίκο. Συναγερμός από ισχυρό θόρυβο

Συναγερμός στο Λευκό Οίκο μετά από ισχυρό κρότο. Τι αναφέρουν οι πληροφορίες (Vid+Pic)

Ένας ισχυρός θόρυβος που ακούστηκε στον νότιο κήπο του Λευκού Οίκου λίγο πριν αναχωρήσουν με ελικόπτερο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένειά του, προκάλεσε συναγερμό στις υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι εξαιτίας του θορύβου οι άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας οδήγησαν όλους τους δημοσιογράφους στην αίθουσα όπου έγιναν οι τακτικές ενημερώσεις και κλείδωσαν τις πόρτες, ενώ ο Ομπάμα και η οικογένειά του δεν βρίσκονται πλέον στον νότιο κήπο.

Ο συναγερμός εν τέλει ήρθη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εκπρόσωπος της μυστικής υπηρεσίας του Λευκού Οίκου είπε πως μια αυτοκινούμενη καντίνα που βρισκόταν κοντά είχε πιάσει φωτιά.

Έκρηξη κοντά στο Λευκό Οίκο. Συναγερμός από ισχυρό θόρυβο

Σύμφωνα με τη New York Times, την ίδια ώρα που προκλήθηκε η φωτιά, ένας σκύλος εκπαιδευμένος στον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών είχε εντοπίσει κάτι σε όχημα που βρισκόταν κοντά στην περιοχή αυτή. Ωστόσο τα δύο περιστατικά δεν φάνηκε να είχαν σχέση μεταξύ τους. Το όχημα ελέγχεται από την αστυνομία.

Ένα μήνυμα στo Twitter του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού ανέφερε ότι η μυστική υπηρεσία του Λευκού Οίκου είπε πως η φωτιά σε γωνία κοντινού δρόμου δεν θεωρήθηκε σοβαρή απειλή και ότι η κατάσταση ασφαλείας ελέγχεται πλήρως.

Η οικογένεια Ομπάμα δεν ήταν στο νότιο περίβολο του Λευκού Οίκου όταν ακούστηκε ο θόρυβος. Ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε ελικόπτερο με προορισμό την αεροπορική βάση Αντριους και από εκεί να επιβιβαστεί στο Air Force One για να ταξιδέψει στη Σέλμα της Αλαμπάμα για την 50η επέτειο της πορείας υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

SHARE:

24Media Network