Ελεύθερος τον Αύγουστο ο Όσκαρ Πιστόριους

Ελεύθερος τον Αύγουστο ο Όσκαρ Πιστόριους

Ο Νοτιοαφρικανός πάραολυμπιονίκης, που εκτίει ποινή φυλάκισης 5 ετών για το θάνατο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος με αναστολή έως τα τέλη Αυγούστου . Διαβάστε γιατί

Ο νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, που είχε καταδικαστεί το περασμένο φθινόπωρο σε πέντε χρόνια φυλάκιση κατηγορούμενος για τον θάνατο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος με αναστολή τον Αύγουστο, μετά από 10 μήνες στη φυλακή.

"Ο Όσκαρ θα αφεθεί ελεύθερος με αναστολή έως το τέλος του Αυγούστου", επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters πηγή από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Η απελευθέρωση του Πιστόριους ήταν αναμενόμενη, καθώς βάσει της νομοθεσίας της Νότιας Αφρικής επρόκειτο να εκτίσει ένα μικρό μέρος της ποινής του.

Η 29χρονη σύντροφός του, απόφοιτος νομικής και πρώην μοντέλο, πέθανε σχεδόν ακαριαία στις 14 Φεβρουαρίου 2013, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όταν ο Πιστόριους την πυροβόλησε στην τουαλέτα του πολυτελούς σπιτιού του, στην Πρετόρια, μετά από έναν καυγά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Bίντεο: Ο Όσκαρ Πιστόριους παίζει ποδόσφαιρο στη φυλακή

Έφεση κατέθεσε η εισαγγελία της Νότιας Αφρικής για την ποινή του Πιστόριους

Οι γονείς της Ρίβα Στέενκαμπ είναι "απολύτως ικανοποιημένοι" από την επιβληθείσα ποινή

Η εισαγγελία θα ασκήσει έφεση στην καταδίκη του Πιστόριους

SHARE: