Ελβετία: Ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής “κόλλησαν” στο οδόστρωμα

Ελβετία: Ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής “κόλλησαν” στο οδόστρωμα
Ακτιβιστές για το κλίμα στην Ελβετία URS FLUEELER/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον πιο ευφάνταστο τρόπο για να διαδηλώσουν κατά της κλιματικής αλλαγής επέλεξαν ακτιβιστές στην Ελβετία. Κόλλησαν στο οδόστρωμα στην είσοδο σήραγγας των Άλπεων και προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής προκάλεσαν κυκλοφοριακή συμφόρηση σήμερα στην Ελβετία όταν απέκλεισαν βασική οδική αρτηρία κάτω από τις Άλπεις, ζητώντας δράση κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Διαδηλωτές από την οργάνωση Renovate Switzerland κόλλησαν χρησιμοποιώντας κόλλα στο οδόστρωμα γύρω από τη βόρεια είσοδο της σήραγγας Γκόταρντ, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση της Ελβετίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η σήραγγα αυτή είναι μια από τις βασικές διόδους που ενώνουν τη βόρεια Ελβετία με την Ιταλία και πέρασμα για τους ταξιδιώτες που κατευθύνονται προς νότον από τη βόρεια Ευρώπη.

Ακτιβιστές για το κλίμα στην Ελβετία URS FLUEELER/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αστυνομία εκλήθη στο σημείο και τελικά απομάκρυνε τους επτά διαδηλωτές, που κρατούσαν ένα πανό με το μήνυμα “renovate” (ανακαίνιση), ύστερα από την έναρξη της κινητοποίησης λίγο μετά τις 10 το πρωί.

«Το Renovate Switzerland επέστρεψε στους δρόμους», ανέφερε η οργάνωση μέσω Twitter. «Είναι μια έκκληση προς τους συμπολίτες μας. Ας απαιτήσουμε μαζί η ελβετική κυβέρνηση να κηρύξει τελικά κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το Κλίμα».

Η οργάνωση δήλωσε ότι επιθυμεί η κυβέρνηση να πάρει στα σοβαρά την κλιματική αλλαγή και να ανακαινίσει τα κτίρια της χώρας έως το 2035.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα