news 24/7

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Ανταρκτική - Φωτό Αρχείου

Κλιματική Αλλαγή: Βομβαρδίστε την Ανταρκτική με τεχνητό χιόνι, για να σταματήσουν να λιώνουν οι πάγοι

Με μία πρωτοποριακή και αμφιλεγόμενη πρόταση, ομάδα επιστημόνων προτείνει να επαναχρησιμοποιηθεί το νερό από το λιώσιμο των πάγων προκειμένου να σταματήσει η εξέλιξη του φαινομένου που μπορεί να έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες.

Εμφανείς οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στον Βόρειο Πόλο

Απόλυτο ρεκόρ ζέστης: 21 βαθμοί Κελσίου καταγράφηκαν στον Βόρειο Πόλο

Το προηγούμενο ρεκόρ των 20 βαθμών Κελσίου χρονολογείται από τις 8 Ιουλίου 1956, αλλά από το 2012 αρκετές ημέρες καταγράφησαν με θερμοκρασίες να κυμαίνονται μεταξύ 19 και 20 βαθμών.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: "Πρασινίζει" την ομιλία της για να πείσει τους ευρωβουλευτές

Στη σημερινή της ομιλία ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υποσχέθηκε ότι το κλίμα θα είναι μία από τις μεγάλες προτεραιότητές της εάν εκλεγεί. Στις 18.00 (τοπική ώρα) η ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου της Κομισιόν.

Κλιματική Αλλαγή: Α68, το μεγαλύτερο παγόβουνο στον κόσμο μετακινήθηκε από την Ανταρκτική

Κλιματική Αλλαγή: Α68, το μεγαλύτερο παγόβουνο στον κόσμο μετακινήθηκε από την Ανταρκτική

Ποιό είναι το επικρατέστερο σενάριο για τον "παγωμένο γίγαντα" που ξεκίνησε να μετακινείται μετά την αποκόλλησή του από την Ανταρκτική, δίχως οι επιστήμονες να αντιληφθούν το παραμικρό.

Καταστροφή στη Χαλκιδική

Λέκκας για Χαλκιδική: Φαινόμενα που τροφοδοτεί η κλιματική αλλαγή - Να ελεγχθούν οι κατασκευές στις τουριστικές περιοχές

Ο καθηγητής διαχείρισης καταστροφών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευθύμης Λέκκας, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 για τη φονική κακοκαιρία που σάρωσε τη Βόρεια Ελλάδα για τα χαρακτηριστικά των ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά και την ανάγκη ελέγχων όλων των κατασκευών και ειδικά σε τουριστικές περιοχές.

Πλημμύρες στη Νέα Ορλεάνη, 10 Ιουλίου

Κλιματική Αλλαγή: Οι μεγαλουπόλεις θα ζήσουν πρωτόγνωρες κλιματικές συνθήκες μέχρι το 2050

Έρευνα επιστημόνων δείχνει ότι το 22% των πόλεων θα αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρες κλιματικές συνθήκες προς το 2050, όπως περισσότερες περιόδους ξηρασίας και μουσώνων. "Είναι προφανές ότι πρέπει πολύ γρήγορα να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο ζούμε στον πλανήτη",ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας.

Ο Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο

Σήμα κινδύνου από τον Ντέιβιντ Ατένμπορο: Η κλιματική αλλαγή θα οδηγήσει σε κοινωνική αναταραχή

Ο άνθρωπος πίσω από τα συγκλονιστικά περιβαλλοντικά ντοκιμαντέρ Planet Earth και Blue Planet, εναποθέτει τις ελπίδες του στον ακτιβισμό της νέας γενιάς, που όπως λέει, είναι και αυτή που θα υποστεί όσο καμία τις συνέπειες από την κλιματική αλλαγή.

Μάκης Βορίδης

Μάκης Βορίδης: "Έχουμε το συναίσθημα και το βάρος της ευθύνης"

Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, έθεσε ως προτεραιότητα το θέμα της διαπραγμάτευσης της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής προς όφελος και προς το συμφέρον των Ελλήνων αγροτών.

Εικόνα από φωτιά στην Πορτογαλία τον Αύγουστο του 2018

Καμπανάκι από την WWF: Οι "γιγαντιαίες φωτιές" απειλούν την Ευρώπη

Αν και κυρίως η Μεσόγειος είναι η περιοχή που πλήττεται από τις φωτιές τεράστιας έντασης, οι κατά παράδοση πιο υγρές χώρες της βόρειας Ευρώπης το τελευταίο διάστημα βρέθηκαν επίσης αντιμέτωπες με μεγάλες δασικές πυρκαγιές. Κατά μέσο όρο κάθε χρόνο καίγονται 3.000.000 στρέμματα δάσους στην ευρωπαϊκή ήπειρο, με το κόστος, σύμφωνα με την διεθνή περιβαλλοντική οργάνωση, να ανέρχεται ετησίως στα 3 δισ. ευρώ.

Η Μαριάν Τίσεν, Επίτροπος της ΕΕ

Κλιματική αλλαγή: Κοινωνικός αναβρασμός, παγκόσμια προειδοποίηση

Η αδράνεια για το κλίμα δεν είναι επιλογή. Ωστόσο, η μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία δεν θα είναι εξ ορισμού χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς. Η Μαριάν Τίσεν, Επίτροπος της ΕΕ αρμόδια για την απασχόληση, τις κοινωνικές υποθέσεις, τις δεξιότητες και την κινητικότητα του εργατικού δυναμικού, γράφει στο News 24/7 για τη μεγάλη πρόκληση της εποχής μας.

Αρκτική αλεπού

Απίστευτο: Αλεπού ταξίδεψε από τη Νορβηγία ως τον Καναδά σε 76 ημέρες

Σε έκθεσή του με τίτλο «Η μακρά πορεία ενός θηλυκού στον θαλάσσιο πάγο» το ινστιτούτο αναφέρει ότι το ταξίδι της αρκτικής αυτής αλεπούς είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Μειώνονται οι πλαστικές σακούλες, αλλά όχι η εξάρτησή μας από το πλαστικό

Μειώνονται οι πλαστικές σακούλες, αλλά όχι η εξάρτησή μας από το πλαστικό

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της πλαστικής σακούλας στις 3 Ιουλίου, διεξάχθηκε μία μελέτη που δείχνει τί έχει αλλάξει 18 μήνες μετά την εφαρμογή του μέτρου για τη μείωση της λεπτής πλαστικής σακούλας στην Ελλάδα.

Καύσωνας 2019

Ιούνιος 2019: Ο θερμότερος μήνας που καταγράφηκε ποτέ παγκοσμίως

Οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα κατά 10 βαθμούς Κελσίου στη Γερμανία, τη βόρεια Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία, όπου καταγράφηκε το απόλυτο ρεκόρ των 45,9 βαθμών Κελσίου την περασμένη Παρασκευή.

Ανταρκτική: Δραματική συρρίκνωση των θαλάσσιων πάγων για άγνωστο λόγο

Ανταρκτική: Δραματική συρρίκνωση των θαλάσσιων πάγων για άγνωστο λόγο

Οι θαλάσσιοι πάγοι ακολουθούν μια εποχική αυξομείωση, καθώς επεκτείνονται τον χειμώνα και μειώνονται το καλοκαίρι. Οι ανταρκτικοί πάγοι αυξάνονταν αργά κάθε χρόνο. Το 2014 απρόσμενα και για άγνωστη αιτία άρχισε η αντίστροφη τάση. Η παγοκάλυψη της θάλασσας της Ανταρκτικής βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 40 ετών.

Κλιματική αλλαγή

Κλιματική Αλλαγή: Η υπερθέρμανση του πλανήτη απειλεί 80 εκατ. θέσεις εργασίας

Νέα έκθεση του ΟΗΕ αποκαλύπτει τα τεράστια πλήγματα που επιφέρει η κλιματική αλλαγή στην αγορά εργασίας και την οικονομία γενικότερα, μεταξύ των οποίων χαμένες εργατοώρες, αλλά και απώλεια εκατ. θέσεων εργασίας μέχρι το 2030.

Καλοκαίρι στην Αθήνα

Μελέτη: Ολοένα περισσότερες οι ζεστές ημέρες και λιγότερες οι κρύες νύχτες στην Ελλάδα

Επιπτώσεις στην υγεία και την ευεξία των πολιτών έχει η αύξηση του αριθμού των ζεστών ημερών και η παράλληλη μείωση των κρύων νυχτών που παρατηρείται στη χώρα μας.

O Donald Trump στους G-20

Δεκαεννέα χώρες πλην των ΗΠΑ δεσμεύτηκαν για την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού

Η τελική δήλωση της G20 στην Οσάκα όσον αφορά το κλίμα είναι παρόμοια με αυτήν που είχε εκδοθεί κατά το πέρας της περσινής συνόδου της G20, αλλά φέτος εξασφαλίστηκε με δυσκολία λόγω της αντίθεσης της Ουάσινγκτον.

Κλιματική αλλαγή

Κλιματική αλλαγή: Το σύγχρονο "απαρτχάϊντ" που απειλεί Δημοκρατία και Ανθρώπινα Δικαιώματα

Ένα νέο εφιαλτικό σενάριο έρχεται να προστεθεί στις δυστοπικές αλλαγές που φέρνει μαζί της η κλιματική αλλαγή: Είναι αυτό ενός "κλιματικού απαρτχάϊντ" στο οποίο θα μπορούν να επιβιώσουν λίγοι και εκλεκτοί, καταστρατηγώντας κάθε έννοια Δημοκρατίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην πορεία.

Περικύκλωσαν το κοινοβούλιο για την κλιματική αλλαγή

Γερμανία: Διαδηλωτές κατά της κλιματικής αλλαγής περικύκλωσαν το κοινοβούλιο

Οι διαδηλωτές ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, καθώς η χώρα βρίσκεται στο έλεος ενός πρωτοφανούς κύματος καύσωνα εδώ και μέρες.

Κάτοικοι της Ινδίας περιμένουν στην μακριά ουρά για να γεμίσουν τα παγούρια τους με νερό από το φορτηγό που φέρνει νερό στην Τσενάι.

Φωτογραφίες που μαρτυρούν την αλήθεια για το νερό στην Ινδία

Τη χειρότερη μέχρι στιγμής λειψυδρία στην ιστορία της αντιμετωπίζει η Ινδία, ενώ ταυτόχρονα οι εποχιακές βροχοπτώσεις που φέρνουν ανακούφιση κάθε χρόνο στη χώρα και την ανεφοδιάζουν με νερό, άργησαν φέτος να εμφανιστούν.

Ξηρασία και ερημοποίηση εδαφών (φωτογραφία αρχείου)

Κλιματική αλλαγή: Με ερημοποίηση κινδυνεύει το 1/3 της Ελλάδας

Η ανθρώπινη παρέμβαση επιτείνει την κλιματική αλλαγή και μία από τις συνέπειές της είναι το φαινόμενο της ερημοποίησης. Σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό, στη χώρα μας η ανατολική Πελοπόννησος και τα νησιά του Αιγαίου είναι περιοχές υψηλού κινδύνου.

Παγκόσμια ανησυχία: Η Γροιλανδία έχασε 2 γιγατόνους πάγου μέσα σε λίγες ημέρες

Παγκόσμια ανησυχία: Η Γροιλανδία έχασε 2 γιγατόνους πάγου μέσα σε λίγες ημέρες

Το λιώσιμο των καλυμμάτων πάγου της Γροιλανδίας και της Ανταρκτικής εκτός του ότι θα αυξήσει το επίπεδο των ωκεανών ενδέχεται επίσης να προκαλέσει τις επόμενες δεκαετίες περισσότερα ακραία φαινόμενα. Δείτε φωτογραφίες από το λιώσιμο των πάγων.

Νεκρή θαλάσσια χελώνα στην άμμο

Συναγερμός για τη ζωή στη θάλασσα: Το 17% των ζώων θα εξαφανιστεί έως το 2100

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί, παρουσιάζοντας ένα εφιαλτικό σενάριο που προβλέπει "γενοκτονία" πολλών ειδών που κατοικούν στη θάλασσα, αν δεν μειωθούν οι εκπομπές CO2 μέχρι το τέλος του αιώνα.

Ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς

Στίγκλιτς: Η κλιματική κρίση είναι ο Γ΄Παγκόσμιος πόλεμος

Ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος απαντάει σε όσους έχουν αμφιβολίες για το αν μπορούν οι χώρες να αντέξουν την Πράσινη Νέα Συμφωνία για το κλίμα. "Δεν μπορούμε να μην την αντέξουμε. Διακυβεύεται ο πολιτισμός μας" ξεκαθαρίζει.

Φωτό αρχείο: Λιώσιμο παγόβουνου

Η κλιματική αλλαγή μπορεί να κάνει κατοικήσιμο μεγάλο μέρος της Σιβηρίας

Οι ερευνητές που έκαναν τη σχετική δημοσίευση εξέτασαν διάφορα κλιματολογικά σενάρια και τις πιθανότητες να ανοίξουν νέες δυνατότητες εγκατάστασης ανθρώπων στη Σιβηρία και ευρύτερα στην Ασιατική Ρωσία.

Από πορεία διαμαρτυρίας για την περιβαλλοντολογική καταστροφή στο Λίβανο

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: 10 γεγονότα σχετικά με τη ρύπανση της ατμόσφαιρας

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη 9 στους 10 ανθρώπους στον πλανήτη αναπνέουν μολυσμένο αέρα. Το γεγονός αυτό ευθύνεται για περίπου 7 εκατομμύρια θανάτους ετησίως. Ακολουθούν κάποια σημαντικά γεγονότα σχετικά με τις επιπτώσεις της ρύπανσης του αέρα στον άνθρωπο.

Στον Υμηττό ο Μητσοτάκης - Έμφαση στο περιβάλλον 

Στον Υμηττό ο Μητσοτάκης - Έμφαση στο περιβάλλον 

Από το Κερατσίνι χθες στον Υμηττό σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ αφενός έστειλε ένα μήνυμα ότι θα συνεργαστεί με όλους τους δημάρχους ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, αφετέρου στη λογική των θεματικών εστιάζει στα ζητήματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο Τραμπ είχε μια "μακρά συζήτηση" με τον πρίγκιπα Κάρολο για την κλιματική αλλαγή

Ο Τραμπ είχε μια "μακρά συζήτηση" με τον πρίγκιπα Κάρολο για την κλιματική αλλαγή

Η συζήτηση ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει «15 λεπτά», όμως τελικά κράτησε «περισσότερο από μιάμιση ώρα», με τον πρίγκιπα Κάρολο «να έχει κυρίως τον λόγο», διευκρίνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Δράσεις και εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Φέτος η Ημέρα εστιάζεται στην καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Τζο Μπάιντεν

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Το σχέδιο - απάντηση του Μπάιντεν στον Τραμπ για την κλιματική αλλαγή

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, που διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020, παρουσίασε ένα φιλόδοξο σχέδιο ενάντια στην κλιματική αλλαγή, ως απάντηση στην πλήρη απάθεια του Ντόναλντ Τραμπ.

Φωτογραφία αρχείου

WWF: "Αν η θερμοκρασία συνεχίσει να ανεβαίνει, θα καίγονται 40% επιπλέον εκτάσεις"

Ο Σταύρος Μαυρογένης μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί για την κλιματική αλλαγή με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Η κλιματική αλλαγή φέρνει εξάπλωση ασθενειών

Οι επιστήμονες ζητούν από τις κυβερνήσεις και τη διεθνή κοινότητα να δείξουν πολιτική βούληση, καλύτερη συνεργασία, και να καταφέρουν να συγκρατήσουν την άνοδο της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Ρύπανση της ατμόσφαιρας

Κλιματική αλλαγή: 27 Ακαδημίες της Ευρώπης προειδοποιούν - Οι κίνδυνοι για την υγεία και οι ευάλωτες ομάδες

Οι πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού είναι οι ηλικιωμένοι, οι χρονίως πάσχοντες, τα παιδιά και οι μετανάστες, ενώ οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων είναι πιο εκτεθειμένοι σε υψηλά επίπεδα θερμικού στρες από ό,τι εκείνοι της επαρχίας.

Greta Thunberg

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ αφήνει το σχολείο για έναν χρόνο για να αγωνιστεί για το κλίμα

Η 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, γνωστή για τη δράση της κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής, αποφάσισε να μην πάει στο σχολείο για έναν χρόνο ώστε να αφοσιωθεί αποκλειστικά στον αγώνα της.

Κλιματική αλλαγή: Η Μεσόγειος θερμαίνεται 20% περισσότερο - έρχεται κλίμα τροπικό

Κλιματική αλλαγή: Η Μεσόγειος θερμαίνεται 20% περισσότερο - έρχεται κλίμα τροπικό

Παρά τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα που υπογράφηκε το 2015 οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) συνεχίζουν να αυξάνονται - Θα έχουμε τροπικό κλίμα σε 20 με 30 χρόνια σύμφωνα με τους επιστήμονες, μιας και η Μεσόγειος θερμαίνεται 20% περισσότερο σε σχέση με τον υπόλοιπο πλανήτη.

Κλιματική αλλαγή

24 Μαΐου: Παγκόσμια απεργία για το κλίμα εν μέσω ευρωεκλογών

Η οικολογία "θα έπρεπε να είναι το βασικό θέμα αυτών των εκλογών", τόνισε ο Κριστόφ Αλμασί, εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Νεολαία για το κλίμα". Χιλιάδες νέοι από όλο τον κόσμο θα κατέβουν αύριο στους δρόμους για να διαδηλώσουν για το κλίμα.