news 24/7

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Φωτογραφία από τη λίμνη Υλίκη

Έρευνα: Αντιμέτωπη με τη λειψυδρία η Ελλάδα - Πρόβλεψη αύξησης 100% στην αναλογία ζήτησης προς τη διαθεσιμότητα του νερού

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που θα αντιμετωπίσουν αυξημένη λειψυδρία στο μέλλον, προειδοποιεί μια νέα ευρωπαϊκή μελέτη, η οποία προτείνει σοβαρή προσπάθεια για εξοικονόμηση νερού.

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τις Κυκλάδες

Η κλιματική αλλαγή θα σβήσει από το χάρτη τις Κυκλάδες

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσε να έχει ανεπανόρθωτες επιπτώσεις για την ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με εφιαλτικό σενάριο του National Geographic.

Κλιματική αλλαγή

Συναγερμός για την κλιματική αλλαγή: "Η κατάσταση δεν ήταν ποτέ τόσο σοβαρή"

Το 2018 είναι μια από τις τέσσερις πιο ζεστές χρονιές που έχουν καταγραφεί ποτέ, με τις συγκεντρώσεις αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα να φθάνουν σε επίπεδο ρεκόρ, τονίστηκε στη Διάσκεψη του ΟΗΕ που ξεκίνησε στην Πολωνία.

Διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή στις Βρυξέλλες

Βρυξέλλες: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

"Διεκδικήστε το Κλίμα" ήταν το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών , πολλοί εκ των οποίων κατέβηκαν στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας με τα ποδήλατά τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ "δεν πιστεύει" τα συμπεράσματα για το κόστος της κλιματικής αλλαγής

Όπως είπε αν και έχει διαβάσει τμήματα της έκθεσης της αμερικανικής κυβέρνησης που προειδοποιεί ότι η κλιματική αλλαγή θα κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία της χώρας, εκείνος δεν το πιστεύει. "Είναι μια χαρά" είπε.

Όλο και πιο συχνές οι απειλητικές φωτιές στην Μεσόγειο

Κλιματική αλλαγή: Η υπερθέρμανση ανάβει φωτιές στην Μεσόγειο

Όσο περισσότερο θα ανεβαίνει η θερμοκρασία στην λεκάνη της Μεσογείου, όχι μόνο θα πληθαίνουν οι φωτιές που απειλούν τις χώρες της περιοχής, αλλά θα γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες, επισημαίνει νέα εφιαλτική μελέτη. Κοινός παρανομαστής όλων των παραπάνω είναι φυσικά ο ίδιος ο άνθρωπος.

Κλιματική αλλαγή

Κλιματική αλλαγή: Έτσι αλλάζουν οι χάρτες του πλανήτη

Θάλασσες, πεδιάδες, έρημοι... Όλα αυτά που απαρτίζουν τον πλανήτη μας και βιώνουμε καθημερινά μπορούν να αλλάξουν δραματικά λόγω της κλιματικής αλλαγής, απειλώντας την επιβίωση του ανθρώπινου είδους, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Κλιματική αλλαγή

Κλιματική αλλαγή: Έρχεται το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε

Αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση των ειδικών. Ή αλλάζουμε, ή καταστρεφόμαστε. Η γερμανική Die Welt εξηγεί τα συμπεράσματα μεγάλης έρευνας επιστημόνων για το κλίμα και προειδοποιεί ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα ήρθαν για να μείνουν.

Γυναίκα σε καλλιέργεια ρυζιού στη Σενεγάλη

Στη Σενεγάλη οι ερασιτέχνες μετεωρολόγοι είναι πολύτιμοι

Από τις ακραίες ξαφνικές βροχοπτώσεις εντός Αττικής μέχρι την ακραία ξηρασία στο Κέρας της Δυτικής Αφρικής, η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και δείχνει σε όλο τον πλανήτη τι μπορεί να καταφέρει μέσα σε δευτερόλεπτα.

Κάθε χρόνο οι θερμοκρασίες του πλανήτη αυξάνονται, με την υπερθέρμανση να καθίσταται ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα της ανθρωπότητας

Πόσο άλλαξε το κλίμα στη γειτονιά σας από τη μέρα που γεννηθήκατε μέχρι σήμερα

Διαδικτυακή εφαρμογή των NY Times δείχνει το μέγεθος της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη από το 1920 μέχρι σήμερα. Βάλτε ημερομηνία γέννησης και την πόλη που ζείτε και δείτε πόσο διαφορετικές είναι οι συνθήκες σε σχέση με το παρελθόν.

Φωτιά στην Καλιφόρνια - Φωτό αρχείου

Καύσωνες, φωτιές και πλημμύρες αυξάνουν το κόστος της κλιματικής αλλαγής

Οι καιρικές συνθήκες έχουν ήδη αλλάξει και τα ακραία φαινόμενα είναι όλο και πιο συχνά και έντονα. Η ανθρωπότητα θα πρέπει να προσαρμοστεί και να λάβει μέτρα, καθώς η κλιματική αλλαγή, πέρα των άμεσων περιβαλλοντικών συνεπειών, έχει σοβαρό αντίκτυπο και στην οικονομία.

Μεγάλες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Μπάουμαν: Η κλιματική αλλαγή επιβαρυντικός παράγοντας για τις πυρκαγιές

Οι καταστροφικές πυρκαγιές σχετίζονται τόσο με την ανθρώπινη συμπεριφορά όσο και με τις διάφορες μεταβολές στον πλανήτη, επισημαίνει ο καθηγητής Βιολογίας της Κλιματικής Αλλαγής στο Πανεπιστήμιο της Τασμανίας, στην Αυστραλία.

Πλαστικά απορρίμματα και στην Ανταρκτική: Σακούλες, λάστιχα αυτοκινήτων και τοξικά χημικά "θαμμένα" στο χιόνι

Πλαστικά απορρίμματα και στην Ανταρκτική: Σακούλες, λάστιχα αυτοκινήτων και τοξικά χημικά "θαμμένα" στο χιόνι

Τα μικροπλαστικά - μικροσκοπικά υπολείμματα από διάφορα πλαστικά προϊόντα, από σακούλες έως λάστιχα αυτοκινήτων- εντοπίστηκαν σε 9 από τα 17 δείγματα νερού που ελήφθησαν ανοιχτά της χερσονήσου της Ανταρκτικής