news 24/7

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Γκρέτα Τούνμπεργκ

Γκρέτα σε Μνούτσιν: "Δεν χρειάζομαι πτυχίο για να καταλάβω πως δεν αρκούν οι προσπάθειες σας για το κλίμα"

Η 17χρονη ακτιβίστρια για το κλίμα, απάντησε στον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ που την κάλεσε να σπουδάσει Οικονομικά και μετά να ξανάλθει να τα πουν.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παρευρίσκεται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Μέρκελ: Να ενεργήσουμε όλοι από κοινού για το κλίμα

Η καγκελάριος της Γερμανίας αναφερόμενη στην κλιματική αλλαγή, τόνισε ότι πρέπει να τηρηθεί η Συμφωνία του Παρισιού, ενώ εξέφρασε την επιθυμία της για μια Ευρώπη κλιματικά ουδέτερη έως το 2050.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Ξεκάθαρο στίγμα σε προοδευτική κατεύθυνση από τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας

“Προσβλέπω σε μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα” δήλωσε στις “προγραμματικές δηλώσεις” της και έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενός αρραγούς εσωτερικού μετώπου.

Σύλληψη διαδηλωτών την τρίτη ημέρα των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων στο Λονδίνο για τη κλιματική αλλαγή την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Βρετανία: Διαδηλωτές σκαρφάλωσαν σε δέντρα για να εμποδίσουν τη διέλευση σιδηροδρομικής γραμμής

Οι διαδηλωτές σκαρφάλωσαν σε δέντρα για να προστατεύσουν δάσος απ' όπου θα περάσει σιδηροδρομική γραμμή. Επιπλέον έστησαν καταυλισμούς σε πολλά σημεία κατά μήκος της προτεινόμενης διαδρομής.

H Greta Thunberg στο Davos

Νταβός: Εκτός έδρας γκολ από Τούνμπεργκ - "Δεν κάνετε τίποτα για το κλίμα"

Η Greenpeace και η Γκρέτα Τούνμπεργκ καταγγέλλουν τους συμμετέχοντες που επενδύουν μαζικά στα ορυκτά καύσιμα. "Τίποτα δεν έχει αλλάξει ακόμα" είπε η νεαρή ακτιβίστρια από τη Σουηδία.

Η ακτιβιστής της κλιματικής αλλαγής Greta Thunberg κατέχει μια πινακίδα με τίτλο «Σχολική απεργία για το κλίμα»

Απορρίφθηκε προσφυγή παιδιών που ζητούσαν ως "θεμελιώδες δικαίωμά τους" ένα βιώσιμο κλίμα

Στην απόρριψη του αιτήματος παιδιών που υποστήριζαν ότι είναι δικαίωμά τους, να τους προστατεύσει η κυβέρνηση από την κλιματική αλλαγή, προχώρησε Ομοσπονδιακό δικαστήριο στις ΗΠΑ.

Διαμαρτυρία μαθητών κατά της κλιματικής αλλαγής

Γερμανία: Σωρεία καταγγελιών για "ανεπαρκή" περιβαλλοντική πολιτική

Οι ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι η Γερμανία θα μπορούσε να πάρει περισσότερα μέτρα για την προστασία του κλίματος, κρίνοντας ανεπαρκείς τις ενέργειές της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Φωτιές στην Αυστραλία: Ο οίκος Balenciaga μαζεύει χρήματα πουλώντας φούτερ με κοάλα

Φωτιές στην Αυστραλία: Ο οίκος Balenciaga μαζεύει χρήματα πουλώντας φούτερ με κοάλα

Κάποιοι χρήστες στο Twitter έσπευσαν να επικρίνουν την παραγωγή ρούχων για τη συγκέντρωση χρημάτων για ένα ζήτημα που πιστεύεται ότι είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Φωτιές κατακαίνε την Αυστραλία

Φωτιές στην Αυστραλία: Η βροχή που αναμένεται φέρνει ελπίδα

Από το ξέσπασμα των πυρκαγιών αυτών τον Σεπτέμβριο στην Αυστραλία, τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. "Θα πρέπει να συνηθίσουμε σε τέτοια φαινόμενα", προειδοποιούν οι επιστήμονες

Γιορτές στη Μόσχα με ψεύτικο χιόνι

Γιορτές με ψεύτικο χιόνι στη Μόσχα στον πιο ζεστό Δεκέμβρη από το 1886

Ζώα ξύπνησαν πρόωρα από την χειμερία νάρκη και λουλούδια άνθισαν στην ρωσική πρωτεύουσα, οι αρχές της οποίας αναγκάστηκαν να στολίσουν με ψεύτικο χιόνι για τις γιορτές.

Τα πρόσωπα που "χάραξαν" το 2019: Από την Καρόλα Ρακέτε στους φοιτητές του Χονγκ Κονγκ

Τα πρόσωπα που "χάραξαν" το 2019: Από την Καρόλα Ρακέτε στους φοιτητές του Χονγκ Κονγκ

Από τον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος χάρη στον οποίο ξεκίνησε η διαδικασία για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, μέχρι και την Καρόλα Ρακέτε που έσωσε δεκάδες πρόσφυγες. "Άγνωστα" πρόσωπα που σημάδεψαν το έτος που κλείνει.

Κλιματική αλλαγή: Η 10ετία της αφύπνισης - Πόσο απέχει η ανθρωπότητα από το "σημείο μηδέν";

Κλιματική αλλαγή: Η 10ετία της αφύπνισης - Πόσο απέχει η ανθρωπότητα από το "σημείο μηδέν";

Το News 24/7 ανοίγει τον φάκελο "Κλιματική αλλαγή". Ο ακαδημαϊκός Χρ. Ζερεφός, ο Υπεύθυνος Τομέα Ενέργειας και Κλίματος της WWF Ελλάς, Στ. Μαυρογένης και ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θ. Κολυδάς, αναλύουν το φαινόμενο και εξηγούν: Πόσο κοντά είμαστε στο τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού;