ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

EBRD: Success story η Ελλάδα

Βλέπουμε με χαρά τις βελτιώσεις στην Ελλάδα σημείωσε η πρόεδρος της EBRD υπογραμμίζοντας πως τώρα που οι χώρες σταδιακά θα αρχίσουν να ανακάμπτουν είναι μεγάλη ευκαιρία αυτό να με έμφαση στις "πράσινες" πολιτικές.

H Φωτεινή Γεννηματά

Γεννηματά: Να σφυρηλατήσουμε ένα νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο, ένα Green Deal

"Να οδηγήσουμε την μετάβαση ώστε να είναι δίκαιη, να αντιμετωπίζει τις ανισότητες, να μην αφήνει κανένα πίσω" δήλωσε η Φ. Γεννηματά, χαιρετίζοντας την επαναφορά των ΗΠΑ στην Κλιματική Συμφωνία των Παρισίων.

Greta Thunberg

Γκρέτα Τούνμπεργκ για Ντέιβιντ Άτενμπορο: "Σε ό,τι λέει συμφωνείς μαζί του"

Τον θαυμασμό της για τον υπέρμαχο της προστασίας του περιβάλλοντος, Ντέιβιντ Άτενμπορο, εξέφρασε η Γκρέτα Τούνμπεργκ. "Τρέφω πολύ σεβασμό στο πρόσωπό του", σημείωσε η 18χρονη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Κάνουμε καθημερινότητα την Παγκόσμια Ημέρα της Γης με το Σχέδιο "Ελλάδα 2.0"

"Αγκαλιάζουμε το Περιβάλλον. Κάνουμε δική μας καθημερινότητα την Παγκόσμια Ημέρα της Γης" τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το Σχέδιο "Ελλάδα 2.0".

Λεονάρντο ντι Κάπριο - Κέιτι Πέρι: Να αρνηθεί ο Μπάιντεν συμφωνία με Μπολσονάρου

Λεονάρντο ντι Κάπριο - Κέιτι Πέρι: Να αρνηθεί ο Μπάιντεν συμφωνία με Μπολσονάρου

Λεονάρντο ντι Κάπριο και Κέιτι Πέρι μεταξύ των διασήμων που προτρέπουν τον Τζο Μπάιντεν να αρνηθεί οποιαδήποτε περιβαλλοντική συμφωνία με τη Βραζιλία του Ζαϊχ Μπολσονάρου, αναφορικά με την αποψίλωση του Αμαζονίου.

Τα αέρια των ηφαιστείων μπορούν να κάνουν τον γύρο του κόσμου: Η περίπτωση του Λα Σουφριέρ

Τα αέρια των ηφαιστείων μπορούν να κάνουν τον γύρο του κόσμου: Η περίπτωση του Λα Σουφριέρ

Ο Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, όπου ζουν λίγοι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι, είχε να δει ηφαιστειακή δραστηριότητα από το 1979. Η διασπορά του SO2 στην ατμόσφαιρα

Τζασίντα Άρντερν, Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας

Νέα Ζηλανδία: Εισάγεται νόμος για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις επενδύσεις των τραπεζών

Η Νέα Ζηλανδία υποχρεώνει μεγάλες επιχειρήσεις του τραπεζικού τομέα να αναφέρουν επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις επιχειρηματικές δράσεις τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: "Όλοι μάθαμε την αξία του ΕΣΥ"

Σε διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων του Καναδά, για τα 200 έτη απο την Ελληνική Επανάσταση, παρουσία του Πρωθυπουργού του Καναδά, έλαβε μέρος ο πρωθυπουργος, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχουν στιγμές που πρέπει να αναλάβει το κράτος, γιατί ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί.

Ώρα της Γης 2021: Εντυπωσιακές εικόνες - Η Ελλάδα έστειλε ηχηρό μήνυμα για το περιβάλλον

Ώρα της Γης 2021: Εντυπωσιακές εικόνες - Η Ελλάδα έστειλε ηχηρό μήνυμα για το περιβάλλον

Η Ελλάδα συμμετείχε στην πρωτοβουλία "Ώρα της Γης 2021" που έχει καθιερώσει το WWF. Ένωσε τη φωνή της με όλο τον κόσμο, στέλνοντας ένα ηχηρό περιβαλλοντικό μήνυμα.

Μηδενικές εκπομπές CO2 από την αεροπορική βιομηχανία το 2050

Μηδενικές εκπομπές CO2 από την αεροπορική βιομηχανία το 2050

Η ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία έχει δεσμευτεί να επιτύχει αυτό το στόχο και να συμβάλει στους στόχους που καθορίζονται στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και στη Συμφωνία του Παρισιού.

Το λιώσιμο των πάγων γίνεται με τρόπο που δυσχαιρένει την προσπάθεια των επιστημόνων να προλάβουν τις εξελίξεις, ώστε να αποφευχθεί η άνοδος στη στάθμη της θάλασσας. Μόνο οι πάγοι της Γροιλανδίας την αυξάνουν ένα χιλιοστό το χρόνο.

Εφιάλτης: Η Ευρώπη ζει σενάριο ταινίας του 2004 και απειλείται με εποχή παγετώνων

Σε ταινία του 2004 τα νερά των ωκεανών εμφανίζονταν να "παγώνουν". Να μην κινούνται. Ο κόσμος είχε επιτεθεί στο "Mετά την επόμενη μέρα" για επιστημονικές του ανακρίβειες. Δεκαεπτά χρόνια μετά δικαιώνεται ο σεναριογράφος.

Συνέντευξη Τύπου του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του πρόεδρου του Καναδά Τζάστιν Τριντό

Συνεργασία ΗΠΑ - Καναδά για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρύπων μέχρι το 2050

"Δρομολογούμε μία υψηλού επιπέδου διάσκεψη για το κλίμα, προκειμένου να ευθυγραμμίσουμε τις πολιτικές και τους στόχους μας για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών ρύπων μέχρι το 2050" ανέφερε ο Μπάιντεν σε ομιλία του αφού συναντήθηκε με τον Τριντό.

Κλιματική αλλαγή

Άγριος Καιρός: Αναζητώντας τους υπεύθυνους για τους καύσωνες, τις πλημμύρες και τις καταιγίδες

Πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η κλιματική αλλαγή σε ένα συγκεκριμένο καιρικό γεγονός; Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για αυτό; Η Friederike Otto μαζί με την ομάδα της ανέπτυξε μια επαναστατική μέθοδο με την οποία μπορούν, για πρώτη φορά, να απαντηθούν άμεσα αυτά τα ερωτήματα.