news 24/7

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Πλαστικά απόβλητα μπλοκάρουν μια γέφυρα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, στο Βερολίνο, 9 Οκτωβρίου 2019, ως μέρος ακτιβιστικής διαμαρτυρίας.

Γερμανία: Η Bundestag ψήφισε την κατάργηση της πλαστικής σακούλας

Την κατάργηση της πλαστικής σακούλας που διατίθεται στα σούπερ μάρκετ ψήφισε το γερμανικό κοινοβούλιο. Εξαιρούνται οι πολύ λεπτές σακούλες που βρίσκονται στο τμήμα φρούτων και λαχανικών. Για "συμβολική" απαγόρευση έκανε λόγο η WWF.

Πλαστικό ποτήρι με καφέ. Φωτογραφία αρχείου

Πλαστικά μιας χρήσης. Έγινε η αρχή, χρειάζονται ακόμη πολλά να γίνουν

Ο Αντώνης Σβαρτς, συνιδρυτής του Vouliwatch, γράφει για τη μείωση των πλαστικών, τις πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν και τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε άμεσα στη χώρα μας.

Εικόνα από τον Αρκτικό ωκεανό το καλοκαίρι του 2018

Ανησυχητικά νέα: "Ξύπνησαν" οι "κοιμώμενοι γίγαντες μεθανίου" στην Αρκτική

Επιτάχυνση του ρυθμού υπερθέρμανσης του πλανήτη φοβούνται οι επιστήμονες μετά την διαπίστωση ότι τα κατεψυγμένα αποθέματα μεθανίου στον Αρκτικό ωκεανό, έχουν αρχίσει να απελευθερώνονται.

Climate Change Conference: Πολιτικές για κλιματική αλλαγή, τιμές υδρογονανθράκων, covid-19

Climate Change Conference: Πολιτικές για κλιματική αλλαγή, τιμές υδρογονανθράκων, covid-19

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τέταρτη φορά το συνέδριο Climate Change -- Policies and Business Conference, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου. Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την μελέτη συγκεκριμένων καλών πρακτικών για την κλιματική αλλαγή στην Ελληνική επιχειρηματική σκηνή.

HSBC

HSBC: Φιλόδοξοι στόχοι για τη μετάβαση σε οικονομία καθαρών μηδενικών εκπομπών άνθρακα

Προτεραιότητα στη χρηματοδότηση και τις επενδύσεις που ενισχύουν τη μετάβαση της παγκόσμιας οικονομίας σε καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα δίνει η HSBC. Στόχος οι καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα στις λειτουργίες της μέχρι το 2030.

Ο Καναδάς απαγορεύει τις πλαστικές σακούλες, τα καλαμάκια και τα μαχαιροπήρουνα

Ο Καναδάς απαγορεύει τις πλαστικές σακούλες, τα καλαμάκια και τα μαχαιροπήρουνα

Ο Καναδάς εφαρμόζει σχέδιο για την προστασία της άγριας φύσης και των υδάτων, το οποίο θα μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

Κλιματική αλλαγή

Πράσινη Συμφωνία: Τι κάνει η Ευρώπη για την κλιματική αλλαγή

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία παρέχει ένα σχέδιο δράσης για την ενίσχυση της αποδοτικής χρήσης των πόρων, με τη μετάβαση σε μια καθαρή, κυκλική οικονομία, στοχεύοντας στη μείωση της ρύπανσης.

Η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ καλεί τους Αμερικανούς να ψηφίσουν Τζο Μπάιντεν

"Οργανωθείτε και φροντίστε όλος ο κόσμος να ψηφίσει τον Μπάιντεν", έγραψε η νεαρή ακτιβίστρια στο Twitter. Στο παρελθόν Τραμπ είχε εκφραστεί υποτιμητικά για την Τούνμπεργκ, ενώ ο Μπάιντεν έχει πλέξει το εγκώμιό της.

Άνθρωποι φορούν μάσκα στο κέντρο της Αθήνας

Ο Σεπτέμβριος του 2020 ήταν ο πιο θερμός που έχει καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως

Ο Σεπτέμβριος του 2020, ο πιο θερμός μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως. Οι θερμοκρασίες που καταγράφονται, πλησιάζουν τον στόχο που έχει τεθεί βάσει της Συμφωνίας του Παρισιού.

Κωνσταντίνα Σκαναβή, Πρόεδρος της Επιτροπής των Green Awards

Πράσινη οικονομία και πράσινος πλανήτης πάνε μαζί

Η Κωνσταντίνα Σκαναβή εξηγεί στο News 24/7 με ποιον τρόπο η πράσινη οικονομία μπορεί να σώσει τον πλανήτη, αναλύει περιβαλλοντικά πρότυπα και αναδεικνύει τη σημασία των Green Awards στην σημερινή εποχή.

Wall Street: Λόγω επικείμενης έλλειψης νερού, θα το εισάγουν στο χρηματιστήριο

Wall Street: Λόγω επικείμενης λειψυδρίας, θα εισάγουν το νερό στο χρηματιστήριο

Με σχεδόν τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού να αναμένεται να αντιμετωπίσουν έλλειψη νερού έως το 2025, το χρηματηστήριο θα ξεκινήσει την διαπραγμάτευση συμβολαίων για την παροχή νερού.

Ινδία: "Ο πλανήτης πεθαίνει", προειδοποιεί 8χρoνη ακτιβίστρια για το κλίμα

Ινδία: "Ο πλανήτης πεθαίνει", προειδοποιεί 8χρoνη ακτιβίστρια για το κλίμα

"Αγωνίζομαι για να σωθεί ο πλανήτης μας", είχε αναφέρει σε διαδήλωση κρατώντας ένα πανό που έγραφε: "Κίνημα παιδιών για το κλίμα, περάστε τώρα την νομοθεσία για την κλιματική αλλαγή".

"Κάντε τους να πληρώσουν" - Παγκόσμια έκκληση υπέρ του κλίματος

"Κάντε τους να πληρώσουν" - Παγκόσμια έκκληση υπέρ του κλίματος

Μια παγκόσμια συμμαχία, ανακοίνωσε ένα νέο εργαλείο καταγραφής των ευθυνών όσων ρυπαίνουν. Πρόκειται για έναν χάρτη καταγραφης και απαιτεί όσοι ρυπαίνουν το περιβάλλον να είναι υπόλογοι για τα όσα προκαλούν.

Βάρκα δίπλα σε μεγάλα παγόβουνα που λιώνουν στην ανατολική Γροιλανδία.

Ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας στην Γροιλανδία με 30 χρόνια καθυστέρηση

Ανακαλύφθηκε νέα πιο κρύα θερμοκρασία, από οποιαδήποτε είχε καταγραφεί. Οι -69 βαθμοί Κελσίου που καταγράφηκαν το 1991 στη Γροιλανδία σπάνε το προηγούμενο ρεκόρ και οι επιστήμονες το διαπίστωσαν τρεις δεκαετίες μετά.

Αγνωστη μαζική εξαφάνιση ειδών στη Γη πριν 233 από εκατ. χρόνια

Αγνωστη μαζική εξαφάνιση ειδών στη Γη πριν 233 από εκατ. χρόνια

Ως πιθανότερη αιτία για την καταστροφή οι ερευνητές θεωρούν τις μαζικές εκρήξεις ηφαιστείων σε Καναδά και Αλάσκα, που είχαν ως αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι ηφαιστειακού βασάλτη να ξεχυθούν και να καλύψουν μεγάλες εκτάσεις.

Συγκέντρωση για το Περιβάλλον, Αθήνα 2020

Καταστροφή του Περιβάλλοντος: "Οι πολλοί θα υποστούν τις αρνητικές επιπτώσεις"

Ποια είναι τα κύρια περιβαλλοντικά προβλήματα στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή; Τι θα πει Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία; Γιατί η εγκατάσταση αιολικών πάρκων έχει προκαλέσει κύματα αντιδράσεων; Η Κατερίνα Ανδρικοπούλου μάς απαντά.

Mόσχα

Πέντε πράγματα που μας έχει μάθει ο κορονοϊός και θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης

Η κρίση του κορονοϊού που βρίσκεται σε εξέλιξη και που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, έχει πολλά να μας διδάξει για μία ακόμα πιο υπαρξιακή απειλή: την κλιματική κρίση. Πάμε να δούμε 5 μαθήματα που μας έδωσε ο COVID-19.

Λιώνουν οι πάγοι.

Κλιματική αλλαγή: Η Γη έχασε 28 τρις τόνους πάγου σε λιγότερο από 30 χρόνια

Εφιαλτικά τα συμπεράσματα ομάδας βρετανών επιστημόνων που διαπίστωσαν οτι μέσα σε 30 χρόνια η εξαφανίστηκαν απο την επιφάνεια της γης 28 τρισεκατομμύρια τόνοι πάγου.

Ποδηλατόδρομος στην Ολλανδία

Η ολλανδική πόλη που προετοιμάζεται για την κλιματική αλλαγή

Σύμφωνα με ένα δεκαετές πλάνο για την πόλη, προτείνεται μια νέα διάταξη για την καλύτερη προετοιμασία των κατοίκων για ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως νεροποντές, ξηρασίες και καύσωνες.

Ινδία

Το περιβάλλον στο στόχαστρο: Πάνω από 200 δολοφονίες υπερασπιστών του το 2019

Σε μια περίοδο που έχουμε ανάγκη να προστατεύσουμε τον πλανήτη από τις βιομηχανίες που καταστρέφουν και εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα, οι δολοφονίες υπερασπιστών του περιβάλλοντος και των γαιών δεν ήταν ποτέ τόσες πολλές.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Τράπεζα Πειραιώς: απόκτηση ηλεκτροκίνητου οχήματος με leasing

Το πρόγραμμα ëv-lease της τράπεζας δίνει τη δυνατότητα χρηματοδοτικής ή λειτουργικής μίσθωσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων (επιβατηγών ΙΧ αυτοκινήτων και ελαφρών επαγγελματικών φορτηγών).

Αιολικό πάρκο - φωτογραφία αρχείου

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Τα αιολικά πάρκα χωρίς πλαίσιο προστασίας είναι εις βάρος του περιβάλλοντος

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δηλώνουν "υπέρ της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, γιατί είναι κομβικής σημασίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής"