Ένοπλη επίθεση με οχτώ νεκρούς σε Πανεπιστήμιο της Κένυα

default image

Ένοπλη επίθεση πραγματοποιήθηκε σήμερα σε Πανεπιστήμιο της Κένυα, πιθανότατα από ένοπλους τρομοκράτες της Σομαλικής οργάνωσης al-Shabaab, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 2 φρουροί και να τραυματιστούν τουλάχιστον 30 άνθρωποι

Ένοπλοι, που φορούσαν στρατιωτικές στολές,  εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο της πόλης Garissa της Κένυα, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα με τη Σομαλία, με αποτέλεσμα να ακουσθούν διαδοχικοί πυροβολισμοί, αλλά και εκρήξεις.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν πέσει 2 φρουροί νεκροί, ενώ άλλοι αστυνομικοί και φοιτητές έχουν τραυματιστεί και έχουν διακομιστεί στο κοντινό νοσοκομείο, την ίδια στιγμή, που οι δυνάμεις των κενυάτικων αρχών σπεύδουν στο σημείο.

Παρόλα αυτά δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια και οι δράστες της επίθεσης, με τις αρχές να υποψιάζονται τη παραστρατιωτική οργάνωση al-Shabaab της γειτονικής Σομαλίας, που έχει επιτεθεί επανειλημμένα τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη.

Η al-Shabaab συνδέεται με την Αλ Κάιντα και έχει δεσμευτεί να τιμωρήσει την Κένυα επειδή έστειλε στρατιώτες στη Σομαλία για να συνδράμουν την ειρηνευτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης, η οποία μάχεται κατά της οργάνωσης.

Παράλληλα, οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι η επίθεση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της πρωινής προσευχής των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο, όπου ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι.

Οι αρχές της χώρας αναφέρουν πως η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

(Πηγή: BBC)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα