Επιμένει στην τακτική των δασμών ο Τραμπ και απειλεί ευθέως την ΕΕ

Επιμένει στην τακτική των δασμών ο Τραμπ και απειλεί ευθέως την ΕΕ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε εκδήλωση στο Λας Βέγκας AP

Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με τεράστιους δασμούς την Ευρωπαϊκή Ένωση με αφορμή τον αδυσώπητο ανταγωνισμό των αεροπορικών εταιριών.

O ακήρυχτος εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης όχι μόνο εξακολουθεί να μαίνεται αλλά υπό τη διοίκηση του Ντόναλντ Τραμπ λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι πληροφορίες λοιπόν από τις ΗΠΑ αναφέρουν ότι η κυβέρνηση της πιο ισχυρής οικονομίας του πλανήτη σκέφτεται να επιβάλλει δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα με αφορμή τον εμπορικό ανταγωνισμό των αεροπορικών εταιριών και κυρίως της αμερικανικής boeing και της ευρωπαϊκής Airbus.

Οι Αμερικανοί αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση προσφέρει επιδοτήσεις στις αεροπορικές της εταιρίες και γι’ αυτό το λόγο επιθυμούν να απαντήσουν με δασμούς σε μία σειρά από ευρωπαϊκά προϊόντα.

Τα προϊόντα αυτά ποικίλουν από εξαρτήματα αεροπλάνων μέχρι βασικά διατροφικά είδη όπως το κρασί, το τυρί και το ψάρι. Η συνολική αξία των προϊόντων αυτών που “μπαίνουν” στην αμερικανική αγορά ανέρχεται στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Η υπόθεση, που χρονολογείται από το 2004, άρχισε όταν η Ευρωπαϊκή Ενωση κατήγγειλε την αμερικανική κυβέρνηση για παράνομες επιδοτήσεις στην Boeing ύψους 19 δισεκατομμυρίων ευρώ. Εκτοτε το γαϊτανάκι των εκατέρωθεν καταγγελιών δεν έχει σταματήσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα