Επισημάνσεις για “εκπαίδευση ταγμάτων” της Χαμάς στη Γάζα

default image

 Η Χαμάς, η οποία μετά την 15η Ιουνίου έχει τη διακυβέρνηση της Γάζας, εγκαθιστά εκεί έναν “αληθινό στρατό”, εκτίμησε υψηλά ιστάμενη κυβερνητική ισραηλινή πηγή, που πάντως ζήτησε να μείνει ανώνυμη.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, εκτιμάται ότι η Χαμάς έχει ήδη 12-13 χιλιάδες στρατιώτες, σχηματίζοντας καλά οργανωμένα και εκπαιδευμένα “Τάγματα” και ότι μέσα σε ένα μήνα η Χαμάς κατάφερε να περάσουν στη Λωρίδα της Γάζας από την Αίγυπτο ” όχι λιγότεροι από 20 τόνοι εκρηκτικών και αυτόματα όπλα“.

Ο ισραηλινός στρατός έχει πληροφόρηση ότι η Χαμάς διαθέτει αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Δεν θα περάσει καιρός και η Χαμάς θα έχει ρουκέτες Κατιούσα, ακτίνας δράσης δεκάδων χιλιομέτρων, όπως εκείνοι που ρίχνονταν από την Χεζμπολάχ πέρυσι το καλοκαίρι στο βόρειο Ισραήλ”, τόνισε η ανωτέρω πηγή. Ο ίδιος επισήμανε ότι υπάρχει μία τροχιά σύγκρουσης Χαμάς-εβραϊκού κράτους και τόνισε πως το Ισραήλ “δεν διαθέτει απεριόριστο χρόνο, για να αντιμετωπίσει” την απειλή.

Νωρίτερα σήμερα ρουκέτα από την Λωρίδα της Γάζας κατέληξε σε ερημικό οικόπεδο στην περιοχή της μεθοριακής πόλης Σντερότ στο νότιο Ισραήλ. Τραυματίας δεν υπάρχει από την ενέργεια αυτή, ανέφερε η τοπική αστυνομία.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα