Επίσημη επίσκεψη Σαρκοζί στη Λιβύη

default image

Επίσημη επίσκεψη στη Λιβύη πραγματοποιεί ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έφθασε σήμερα το απόγευμα στην Τρίπολη για να συναντηθεί με τον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, μια ημέρα μετά την απελευθέρωση των βούλγαρων νοσηλευτριών και του γιατρού που κρστούνταν στη Λιβύη με την κατηγορία ότι μετέδωσαν τον ιό HIV σε μικρά παιδιά.

Ο Σαρκοζί παρουσίασε τη σύντομη (μικρότερη από 24 ώρες) επίσκεψη του στη χώρα ως ” ένα πολιτικό ταξίδι για να βοηθηθεί η Λιβύη να επανενταχθεί στην κοινωνία των εθνών“. Ο Σαρκοζί και η σύζυγός του είχαν εμπλακεί προσωπικά στην επίλυση της υπόθεσης αυτής η οποία δηλητηρίασε επί οκτώ χρόνια τις σχέσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τρίπολη.

Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 18.30 ώρα Ελλάδας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μίτιγκα. Συνοδευόμενος από τον υπουργό του των εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ, θα μεταβεί αμέσως στο μέγαρο Μπάμπ Αζίζια για την επίσημη τελετή υποδοχής που θα ακολουθηθεί από συνομιλίες και υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας.

Ο Λίβυος ηγέτης θα πρέπει στη συνέχεια να παραθέσει δείπνο προς τιμήν του κ. Σαρκοζί στο μέγαρο Μπάμπ Αζίζια.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου “π ρόκειται να υπογραφούν συμφωνίες συνεργασίας στον στρατιωτικό- βιομηχανικό τομέα“, όπως δήλωσε ο Λίβυος υπουργός Μοχάμαντ Αμπντέλ-Ραχμάν Σαλγκάμ.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα