Επίθεση νεοναζί σε οικολόγους στην Ρωσία

default image

Επίθεση νεοναζί εναντίον οικολόγων έξω από πυρηνικό εργοστάσιο στη Σιβηρία. Ενας νεκρός, επτά τραυματίες.

Ενας ρώσος περιβαλλοντολόγος ξυλοκοπήθηκε σήμερα μέχρι θανάτου από άγνωστους, οι οποίοι οπλισμένοι με σιδηρόβεργες και μπαστούνια του μπέιζμπολ και κραυγάζοντας φασιστικά συνθήματα επιτέθηκαν σε μία κατασκήνωση οικολόγων κοντά σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων στη Σιβηρία.

Οπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, 15 περίπου άτομα κραυγάζοντας φασιστικά συνθήματα επιτέθηκαν εναντίον των οικολόγων οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει στην περιοχή για να διαμαρτυρηθούν κατά της επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων στην πόλη Ανγκάρσκε, κοντά στη λίμνη Βαϊκάλη. Στη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκαν συνολικά οκτώ οικολόγοι.

Ενας από τους τραυματίες εξέπνευσε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, μετέδωσε ο ραδιοσταθμός Ηχώ της Μόσχας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στον ίδιο ραδιοσταθμό ότι εξακριβώθηκε η ταυτότητα 13 από τους υπόπτους και από αυτούς συνελήφθησαν 4.

Είναι η πρώτη φορά που οικολόγοι γίνονται στόχος βίαιων επιθέσεων στη Ρωσία, όπου συμμορίες νεοφασιστών πραγματοποιούν συχνά ρατσιστικές επιθέσεις και δολοφονίες.

Το εργοστάσιο του Ανγκάρσκ επελέγη πριν από ένα χρόνο ως κέντρο εμπλουτισμού ουρανίου και διατίθεται σε οποιαδήποτε χώρα επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει για την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας.

Οι οικολόγοι έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα για τους κινδύνους ραδιενέργειας από το εργοστάσιο και κατασκήνωσαν εκεί στις 14 Ιουλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Εκτοτε, όπως δήλωσε ένας οικολόγος, δέχθηκαν ουκ ολίγες επισκέψεις της αστυνομίας, η οποία προσπάθησε μάταια να τους πείσει να εκκενώσουν τον χώρο.

(ΠΗΓΗ:ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα