Επίθεση σε βρετανικούς στόχους

Επίθεση σε βρετανικούς στόχους

Στόχος επιθέσεων έγιναν τα γραφεία του Βρετανικού Συμβουλίου στην Καμπούλ. Εννιά οι νεκροί από την επίθεση των Ταλιμπάν (Vid)

Ένας άνδρας της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF) υπό το NATO και οκτώ Αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση των Ταλιμπάν στο Βρετανικό Συμβούλιο στην πρωτεύουσα Καμπούλ, δήλωσαν στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας του Αφγανιστάν.

"Οκτώ μέλη της αφγανικής εθνικής αστυνομίας και ένας ξένος στρατιώτης σκοτώθηκαν", δήλωσε ο Μοχάμαντ Ζαχίρ, επικεφαλής του τμήματος ποινικών ερευνών στην αστυνομία της Καμπούλ, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς. Πρόσθεσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την εθνικότητα του ξένου στρατιώτη.

Η επίθεση στο Βρετανικό Συμβούλιο, το οποίο ειδικεύεται στην παιδεία και στον πολιτισμό, έγινε την ημέρα της 92ας επετείου της ανεξαρτητοποίησης του Αφγανιστάν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τον Σιντίκ Σιντίκι, εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, οι νεκροί ξένοι ενδέχεται να είναι έως και δύο.

"Οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε καταδεικνύουν ότι ένας ή δύο ξένοι υπήκοοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν", είπε ο Σιντίκι, χωρίς να διευκρινίσει την εθνικότητα των θυμάτων, το εάν ήταν πολίτες, φρουροί ή στρατιωτικοί.

Η επίθεση έγινε από τρεις ως τέσσερις καμικάζι, πρόσθεσε ο κ. Σιντίκι. Τα κτίρια βρετανικών θεσμών στο Αφγανιστάν επιτηρούνται από φρουρούς που έχουν εθνικότητα του Νεπάλ, ενώ στρατιωτικοί διαφόρων εθνικοτήτων επενέβησαν όταν εκδηλώθηκε η επίθεση.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου στην περιοχή εξακολουθούσαν να ακούγονται σποραδικά πυρά ως πριν από λίγο.

Ένα στρατιωτικό ελικόπτερο που έφερε ερυθρό σταυρό προσγειώθηκε μερικές δεκάδες μέτρα από το σημείο της επίθεσης και έπειτα από λίγη ώρα απογειώθηκε ξανά, πιθανότατα μεταφέροντας τραυματίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Taliban claims Kabul attacks

SHARE:

24Media Network