Επίθεση στο Λονδίνο: Νεκρός ο Ισπανός ήρωας με το σκέιτμπορντ

Επίθεση στο Λονδίνο: Νεκρός ο Ισπανός ήρωας με το σκέιτμπορντ

Επιβεβαιώθηκε ότι ένας Ισπανός βρίσκεται μεταξύ των νεκρών στην επίθεση στη Γέφυρα Λονδίνου. "Ο ήρωας με το σκέιτμπορντ" σύμφωνα με το BBC

O Ισπανός Ignacio Echeverría είναι ο όγδοος κατά σειρά νεκρός που ταυτοποιείται μετά την τρομοκρατική επίθεση των τριών τζιχαντιστών που συγκλόνισε τη Βρετανία.

“Η κυβέρνηση νιώθει βαθιά θλίψη και απογοήτευση έπειτα από την επιβεβαίωση των βρετανικών αρχών ότι ο Ignacio Echeverría είναι μεταξύ των θυμάτων που σκοτώθηκαν στις βίαιες τρομοκρατικές επιθέσεις το Σάββατο στο Λονδίνο” επεσήμανε το ισπανικό ΥΠΕΞ που νωρίτερα είχε δείξει τη δυσφορία του για την καθυστέρηση της ταυτοποίησης. Ο 39χρονος Ισπανός θεωρείτο αγνοούμενος.

Ο Ισπανός κατέβηκε από το ποδήλατό του το βράδυ του Σαββάτου για να βοηθήσει μια γυναίκα που δεχόταν επίθεση με μαχαίρι από τον έναν τζιχαντιστή, στον οποίο στη συνέχεια επιτέθηκε με ένα σκέιτμπορντ, όπως δήλωσε η οικογένειά του στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.


Ωστόσο, ο ίδιος δέχτηκε επίθεση από τους δύο άλλους δράστες και η τελευταία φορά που εθεάθη ήταν πεσμένος στο πεζοδρόμιο, πρόσθεσε η οικογένειά του επικαλούμενη τις μαρτυρίες των φίλων του που βρίσκονταν μαζί του εκείνη τη στιγμή.

Η οικογένεια του Echeverría είχε ταξιδέψει στο Λονδίνο για να βοηθήσει στην διαδικασία ταυτοποίησης. Ο 39χρονος από την Μαδρίτη ζούσε στο Λονδίνο και εργαζόταν στην τράπεζα HSBC. Η αστυνομία έλαβε δακτυλικά του αποτυπώματα την Κυριακή, αλλά δήλωσε ότι δεν αρκεί αυτό για να γίνει ταυτοποίηση και ζήτησε να γίνει εξέταση DNA, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω καθυστέρηση, γράφει η εφημερίδα El Pais.

“Ο αδελφός μου Ignacio επιχείρησε να σταματήσει τους τρομοκράτες κι έχασε την ζωή του επιχειρώντας να σώσει τις ζωές άλλων ανθρώπων” έγραψε η αδελφή του στο προφίλ της στο Facebook.

Λόγω αυτής ακριβώς της πρωτοβουλίας του 39χρονου στελέχους της τράπεζας HSBC, που ειδικευόταν στη μάχη για την καταπολέμηση των δικτύων ξεπλύματος μαύρου χρήματος, το βρετανικό δίκτυο BBC του έδωσε το προσωνύμιο “ο ήρωας με το σκέιτμπορντ”.

“Είμαι συγκλονισμένος από τη δολοφονία του Ignacio Echeverría, τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ηρωική και παραδειγματική ενέργειά του” ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Συνολικά νεκροί είναι οι Alexandre Pigeard, Sébastien Bélanger, Christine Archibald, Xavier Thomas, Sara Zelenak, James McMullan, Ignacio Echeverría και Kirsty Boden. Οι τραυματίες που νοσηλεύονται σε πέντε διαφορετικά νοσοκομεία του Λονδίνου είναι αυτή τη στιγμή 29, εκ των οποίων οι 10 είναι ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση.

Μέχρι τώρα η αστυνομία έχει συλλάβει 14 άτομα για την επίθεση που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στη Γέφυρα του Λονδίνου και στη Μπόροου Μάρκετ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα