Επιζήσασα σπάνιας μορφής καρκίνου κατάφερε να γίνει μητέρα παρά την αφαίρεση ωοθηκών

Επιζήσασα σπάνιας μορφής καρκίνου κατάφερε να γίνει μητέρα παρά την αφαίρεση ωοθηκών
Φωτογραφία αρχείου Getty Images/iStockphoto

Ως "ιατρικό θαύμα" χαρακτηρίζεται η υπόθεση της Στέισι Μπρόουντμιντοου, επιζήσασας σπάνιας μορφής καρκίνου, η οποία έγινε μητέρα ενώ της είχαν αφαιρεθεί οι ωοθήκες της.

“Μωρό – θαύμα” χαρακτηρίζει το παιδί της η Στέισι Μπρόουντμιντοου, επιζήσασα σπάνιας μορφής καρκίνου, η οποία έγινε μητέρα ενώ της είχαν αφαιρεθεί οι ωοθήκες της.

Η Βρετανίδα διεγνώσθη το 2017 με ψευδομύξωμα του περιτοναίου (pseudomyxoma peritonei – PMP), μία σπανιότατη μορφή καρκίνου που εμφανίζεται μία φορά στο ένα εκατομμύριο.

Κατάφερε να γεννήσει το βιολογικό παιδί της, το γιο της Χάρι, μετά από κατάψυξη των ωαρίων της μεταξύ των επεμβάσεων στις οποίες υποβλήθηκε.

Από τα 17 ωάρια που είχαν συλλεχθεί, ωστόσο, μόλις τα οκτώ ήταν αξιοποιήσιμα. Κι από αυτά τα οκτώ μόλις τα 2 μπορούσαν να γονιμοποιηθούν.

Ωστόσο, η πρώτη εξωσωματική κατέληξε σε αποβολή και η 38χρονη, έχοντας μόλις δύο έμβρυα κατάλληλα για τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, έμεινε με μόνη ελπίδα το τελευταίο και μοναδικό γονιμοποιημένο ωάριό της.

Σκεφτόμουν πως το όνειρο είχε τελειώσει και πως δε θα κατάφερνα ποτέ να αποκτήσει παιδί. Παρόλα αυτά, είπα, οκ, έχω μία ακόμη ευκαιρία, ας το προσπαθήσω. Με προειδοποίησαν όμως πως το έμβρυο αυτό δεν ήταν και το πιο δυνατό”, ήταν τα λόγια της στο SkyNews.

Παρά την αισιοδοξία των γιατρών, η Στέισι έμεινε έγκυος και τον περασμένο Νοέμβριο καλωσόρισε στη ζωή της τον Χάρι.

Ο Χάρι στην πραγματικότητα μου έσωσε και τη ζωή διότι, αν δεν είχα τέτοια επιθυμία να το αποκτήσω, πιθανότατα δε θα ήμουν εδώ σήμερα. Οπότε είναι πολύ ξεχωριστός. Ανέτρεψε τα πάντα στη ζωή μου. Εντελώς. Πλέον, η ζωή μου αξίζει, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ήταν το απόλυτο θαύμα. Κάθε φορά που τον κοιτούσα, σκεφτόμουν πόσο τυχερή είμαι. Τον φωνάζω μικρό Nemo. Όπως και στην ταινία, ο Nemo ήταν το τελευταίο αυγό. Οπότε, είναι ο μικρός μου Nemo. Το μικρό μου θαύμα”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα